Bilievo maslo u Močvari

 

Zagrebačko-šibensko-primoštenski reggae-blues sastav Bilievo maslo će nastupiti u zagrebačkom klubu Močvara u utorak, 29. listopada u sklopu projekta “Podrži scenu!” Uz Biievo maslo će nastupiti i vinkovački treper Nobru x Matt Shaft te zagrebački alt-rokeri rtificial. Ulaz je besplatan, vrata Močvare se otvaraju u 19:30, a koncert počinje točno u 20:30 sati.
U Močvari će Bilievo maslo premijerno zagrebačkoj publici predstaviti debitantski singl “Prljuge” te ostatak materijala s albuma “Vrućina na terasi hotela Tamaris”, koji će biti objavljen krajem tekuće godine.


Bilievo maslo je petorka sastavljena od vrhunskih glazbenika, uglavnom s juga (Primošten, Šibenik, Zagreb), s pretežno zagrebačkim adresama. Postoje dvije godine dok je sama ideja puno starija, a neki se članovi benda poznaju iz ranog djetinjstva. Njihov autorski materijal satiričnih tekstova, s omjerom tuge i smijeha, mogao bi se svrstati pod “miš maš” glazbenih stilova, prvenstveno u reagge blues izričaju.

Upravo iz tog razloga se “rodio” novi glazbeni žanr – Krški reggae blues. Bilievo maslo su Vedran Perkov (usna harmonika, vokal), Sven Matijević (bas gitara), Ivan Perković (bubanj), Jure Celić (violina) i Dario Miškić (gitara).

Bilievo maslo YouTube Bilievo maslo YouTube