Predvodnica liste najprodavanijih stranih izdanja je ploća Cutouts

Ploča Cutouts (the Smile, XL Recordings/Dallas Records) ovotjedna je predvodnica liste najprodavanijih stranih izdanja. Time je postala 24. broj jedan u ovoj godini, a sastavu the Smile, kojeg predvodi frontmen grupe Radiohead Thom Yorke, ovo je treći ulaz na Top-listu prodaje stranih albuma i prvi od 14. veljače (Wall of Eyes, XL Recordings /Dallas Records).

Riječ je o svojevrsnom nastavku izdanja Wall of Eyes, a prema tvrdnjama Thoma Yorkea, podjela pjesama je napravljena kako bi svaka pošteno dobila na pažnji, a izvođači izbjegli burnout. Naziv se odnosi se špijunski izraz koji je Yorke otkrio dok je čitao o ruskom uplitanju u zapadnu politiku, povezavši to s “atomizacijom i izolacijom od svjetskih događaja” uzrokovanih društvenim mrežama i upitao.

Ploča Wild God (Nick Cave & The Bad Seeds, PIAS/Dancing Bear) popela se na drugu poziciju, a The Rise and Fall of a Midwest Princess (Chappell Roan, Island Records/Universal Music Hrvatska) na treće mjesto. Top 5 zaključuju albumi Moon Music (Coldplay, Parlophone/Dancing Bear, broj 4) i Luck and Strange (David Gilmour, Sony Music/Menart, broj 5).

Tjedna top-lista prodaje Hrvatske diskografske udruge nastaje na osnovu kompiliranja podataka sa 164 prodajna mjesta iz Hrvatske i internetskih trgovina diskografskih kuća. Ovotjedna lista donosi plasman najprodavanijih albuma na osnovi rezultata u tjednu od 7. do 13. listopada 2024., a možete je pronaći na stranici top-lista.hr.

Novosti na stranoj listi prodaje, nove ulaze i pozicioniranja novih i starih izdanja te koji su se albumi vratili među najprodavanije, doznajte na poveznicama:
Top lista prodaje_strana