Tamburaški sastav Ravnica predstavlja jubilarni album “Naših prvih 30 godina”

Tamburaški sastav Ravnica, jedno od najpoznatijih imena tamburaške glazbe u Hrvatskoj, izdao je album “Naših prvih 30 godina” kao krunu proslave svog tridesetogodišnjeg djelovanja.
Ovaj album, koji je nastao u sklopu koncerta održanog 22. rujna 2023. godine u prepunom Hrvatskom narodnom kazalištu u Osijeku, predstavlja retrospektivu bogate karijere sastava i uključuje najvažnije trenutke i pjesme iz njihove povijesti. Slušajući ovaj album, svatko može osjetiti strast i emocije koje su članovi TS Ravnica utkali u svaki akord i stih, čineći ga pravim draguljem tamburaške glazbe.
Album “Naših prvih 30 godina” sastoji se od dva CD-a bogatim hitovima – prvi sadrži 12 pjesama, dok drugi 16. Koncert je okupio ne samo sadašnje članove TS Ravnica već i prijašnje članove koji su svojim doprinosom oblikovali zvuk benda. Posebno su se istaknuli nastupi Miroslava Škore, Željka Barbe i Željka Witowskog, koji su dodatno obogatili svečanu atmosferu koncerta. Njihovo prisustvo podsjetilo je publiku na zlatne trenutke tamburaške glazbe i sam značaj TS Ravnica.

Tamburaški sastav Ravnica započeo je svoje putovanje 1993. godine na inicijativu Miroslava Škore, koji je okupio prvotnu postavu sastava. Prva postava, koja je uključivala Aleksandra Homokyja, Branimira Helajza, Roberta Kudeljnjaka, Željka Barbu, Antonia Krupilnickog i samog Škoru kao vokalnog solista, postavila je temelje za budući uspjeh. Kroz tri desetljeća, kroz sastav je prošlo 15 vrhunskih glazbenika i vokalnih solista, svaki od kojih je ostavio neizbrisiv trag.

Iako su se postave mijenjale, Ravnica je uvijek nastojala očuvati visoku kvalitetu i prepoznatljiv tamburaški zvuk. Album “Naših prvih 30 godina” svjedoči upravo o toj posvećenosti.