Terapeutske prednosti sobnog bicikla

Sobni bicikli izvrsna su terapija za Parkinsonovu bolest, MS, moždane udare, ozljede leđne moždine i mogu vam uvelike poboljšati kvalitetu života. Smanjuje simptome i poboljšava motoričke funkcije i pokretljivost, tako da se možete vratiti raditi ono što volite i u čemu uživate!
Mnogi ljudi koji žive s Parkinsonovom bolešću, MS-om, moždanim udarom, ozljedom leđne moždine i drugim neurološkim stanjima otkrili su prednosti sobnog bicikla.
Kao vježba s malim opterećenjem, vježbanje na sobnom biciklu pomaže osobama sa svim stadijima PD-a, MS-a i drugih neuroloških stanja poboljšati snagu, pokretljivost, fleksibilnost, ravnotežu, hod, izdržljivost, ukočenost, držanje i kogniciju, sve iz udobnosti i privatnosti. svog doma.

 


Neuroplastičnost je mehanizam koji vaš mozak koristi da se ponovno poveže i izliječi. Istraživanja potvrđuju da poticanje neuroplastičnosti može omogućiti vašem mozgu da povrati izgubljenu motoričku funkciju stvaranjem novih živčanih puteva, bez obzira na dob. Uz vježbe s velikim brojem ponavljanja, aerobne vježbe učinkovito proizvode neuroplastičnost i uobičajena su metoda rehabilitacije za osobe s neurološkim ozljedama.

Sobni bicikli su vrlo dobri za rehabilitaciju kod kuće za one koji pate od neuroloških poremećaja i poremećaja kretanja. Sobni bicikl smanjuje simptome i daje vam snagu da se vratite stvarima koje volite. Uz redovite motoričke vježbe, počet ćete se osjećati više kao prije. Krećite se bolje, osjećajte se bolje i živite bolje danas!