Marko Lazanin predstavlja “Ševicu”

 

Marko Lazanin obradio je jednu od najatraktivnijih rumunjskih melodija – “Ševa”. Ova virtuozna skladba namjenjena je uglavnom za vrsne violiniste, a Marko ju je odlučio odsvirati na tamburaškom basu (berdi).
Lazanin je uz pomoć svojih kolega, Luke Senčića i Zlatka Livaje uspio u naumu da ovu atraktivnu melodiju obradi u svojoj prepoznatljivoj verziji. Za skladbu je snimljen i video spot. Za režiju, snimanje i montažu spota bio je zadužen Mario Šulina (Produkcija Nova). Svi kadrovi snimljeni su u Iloku na lokaciji Vinarije Trs.

Nedavno je Marko predstavio i svoj novi album “Begesh vs World”. Radi se o CD izdanju na kojem se nalazi deset skladbi. Tri su obrade tradicionalnih pjesama, a ostale je skladao Lazanin.
U aranžmanskim kombinacijama s elekroničkim instrumentima i raznim udaraljkama njegove obrade narodnih pjesama, ali i njegova autorska djela, poprimaju moderan zvuk. U želji da produži vijek trajanja slavonskih napjeva, Lazanin je u produkciji iskoristio svu modernu tehnologiju kako bi dobio svoj željeni, suvremeni i svježi zvuk.

Marko Lazanin – Ševica