HR Top 40: HR Top 40: Baby Lasagna s tri pjesme među 40

Najnoviji singl Babyja Lasagne Biggie Boom Boom (Universal Music Hrvatska/Polydor) novi je predvodnik liste HR Top 40.

Dosadašnji predvodnik, balada Vrime je (Oliver Dragojević, Aquarius Records) boravi na drugom mjestu, a na broju tri nalazimo pjesmu #onokad (Nina Badrić, Aquarius Records). Suradnja Dan po dan (Vanna x Sergej, Croatia Records/Universal Music Hrvatska) se popela na četvrtu poziciju, dok krug pet najemitiranijih zaključuje još jedan singl Babyja Lasagne and I (Universal Music Hrvatska/Polydor).

HR Top 40 donosi službene i sveobuhvatne rezultate mjerenja radijskog emitiranja na preko 130 radijskih stanica u Hrvatskoj prema podacima servisa 1Played. Podaci se odnose na tjedan od 2. do 8. rujna 2024. godine, od ponedjeljka ujutro do nedjelje navečer.

Biggie Boom Boom je treći singl Babyja Lasagne na vrhu u ovoj godini
Treći puta ove godine najviši novi ulaz je ujedno i novi broj jedan liste, poslije 22. siječnja (Vatra – Slatke suze gorka ljubav, Dallas Records) i 12. kolovoza (Oliver Dragojević – Vrime je). Ovim rezultatom, Biggie Boom Boom je postao deveti vodeći HR Top 40 u 2024. godini te čak treći broj jedan za Babyja Lasagnu. Time po prvi puta od 2019. godine bilježimo da je jedan izvođač s tri različite pjesme boravio na prvoj poziciji liste najemitiranijih. Zadnja kojoj je to uspjelo bila je Mia Dimšić sa singlovima Ovaj grad (Croatia Records, šest tjedana), Cesta do sna (Croatia Records, četiri tjedna) i Sva blaga ovog svijeta (feat. Marko Tolja, Croatia Records, pet tjedana).

Istodobno, Baby Lasagna je prvi izvođač od Miach (25. veljače 2024. – Fantazija feat. Grše, Led feat. Grše i Tempo, yem) s tri pjesme među 40. Osim s Biggie Boom Boom i and I, obje u Top 5, u društvu najemitiranijih se nalazi i Rim tim tagi dim (Universal Music Hrvatska/Polydor, broj 15), za koju je Baby Lasagna nedavno dobio plaketu za zlatnu nakladu za ukupan broj streamova na teritoriju Grčke prema podacima Svjetske diskografske federacije (IFPI).

“Ono što je posebno zanimljivo u vezi s ‘Biggie Boom Boom’ je to što je riječ o prvoj pjesmi koju sam napisao kao Baby Lasagna”, izjavio je glazbenik pravog imena Marko Purišić i dodao: “Nakon što sam napisao ‘Biggie Boom Boom’ – iz toga je nastao cijeli projekt Baby Lasagna.”

Heidi šeće psa je na listi poslije godinu dana
Uz njega, mjesto na listi našla je i grupa Heidi šeće psa. Riječ je o izdanju Izgubili smo ljubav (Menart), koja je ušla na 24. mjesto ovotjednih rezultata mjerenja emitiranja. Ovo je sedmi ulaz sastava Heidi šeće psa i prvi poslije godinu dana (Između nas, Menart, 18. rujna 2023.).

“Svaki ulazak na HR Top 40 razlog je za veselje. S obzirom na veliki broj odličnih pjesama i izvođača, to doživljavamo kao veliko priznanje. Zato se posebno želimo zahvaliti i glazbenim urednicima koji su prepoznali naš trud i rad i nagradili ga velikim brojem emitiranja”, poručili su članovi grupe Heidi šeće psa.

Duet Marka Škugora i Danijele Martinović Ono nešto (Zvuci Mediterana, broj 37) bilježi 47. tjedan mjerenja emitiranja, čime ukupno šesti puta drži titulu najizdržljivijeg singla. Najveći pomak u odnosu na protekli tjedan ostvario je sastav Gazde s pjesmom Nema lijeka koji ljubav liječi (Gazdeart/Hit Records, 10 mjesta – s broja 20 na broj 10).

Prema podacima slušanosti po regijama, singl Biggie Boom Boom (Baby Lasagna, Universal Music Hrvatska/Polydor) predvodi pet regija – Grad Zagreb, Istra i Kvarner, Slavonija, Središnja Hrvatska i Zagorje. U regiji Dalmacija najemitiranija pjesma je Vrime je (Oliver Dragojević, Aquarius Records).

Pjesme s liste možete poslušati putem poveznica s portala top-lista.hr i pronaći u obliku playliste HRtop 40 na profilima Hrvatske diskografske udruge na servisima Apple MusicDeezer i Spotify.