Zakačite se na jazz!

Kao glazbenu najavu 2. Valamar Jazz Festivala i uvod u jazz ljeto 2011., festivalski tim, Valamar hoteli i ljetovališta i Pučko otvoreno učilište Poreč građanima Poreča i Istre te svim gostima poklanjaju malu glazbenu poslasticu!
U okviru svoje europske turneje u Poreču će 19.04.2011. u Gradskom kazalištu nastupiti pijanist Hamleto Stamato sa svojim kvintetom. Koncert jednog od najznačajnijih predstavnika mlađe generacije brazilskog jazza počet će u 20 sati, a ulaz će biti slobodan!

Hamleto Stamato odrastao je u glazbenoj obitelji, a njegov otac, vrsni saksofonist i flautist, bio je član sastava Hermeta Pascoala ikone brazilske glazbe. Hamleto je klavir počeo svirati u šestoj godini, diplomirao je na sveučilištu Estácio de Sá  u Rio de Janieru, profesionalnu glazbenu karijeru započeo je 1998., a prvi samostalni album objavio je 2003. Kao aranžer i pijanist Stamato je surađivao s gotovo svim istaknutim sudionicima brazilske glazbene scene među kojima su i João Bosco, Milton Nascimento, Ivan Lins, Caetano Veloso…, a trenutno sa svojim kvintetom prati poznati brazilsku pjevačicu Leny Andrade.
Koncert Hamleta Stamata biti će glazbena najava
2. Valamar Jazz Festivala
koji će se održati od 6. do 9. srpnja 2011. u Poreču, a na kojem će nastupiti
Richard Galliano, Tania Maria, Tom Harrell, Nils Landgren, Miguel Zenon, Tamara Obrovac i Massimo Savić.
Zvuci live jazza će publiku Valamar Jazz Festivala i posjetitelje grada Poreča pratiti i šarmantnim, uskim ulicama Poreča te terasama barova i lokala, a jam sessioni će se održavati u elegantnom vrtu jedinstvene Vi
lle Polesini.