Uskršnji kocert u crkvi Sv.Antuna Padovanskog

Centar za kulturu i film August Cesarec poziva Vas na USKRŠNJI KONCERT koji će se održati 08.svibnja s početkom u 20 sati u Crkvi Sv.Antuna Padovanskog, Sveti Duh 31.Nastupaju:Krešimir Fabijanić, truba,Aida Vidović Krilanović, mezzosopran,Gorana Vidnjević Fabijanić, orgulje. Na programu su dijela  Handela, Glucka, Saint-Saensa, Bizeta, Mouret…, a ulaz je slobodan

AIDA VIDOVIĆ KRILANOVIĆ, mezzosopran diplomirala je 1993. god. na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Ruže Pospiš Baldani. Usavršavala se na Hochschule für Musik und darstellende Kunst u Beču u klasi Margarete Lilowe. Dobitnica je Rektorove nagrade 1992. i 1993. god., kao i nagrade Marije Borčić. Debitirala je 1990. god. u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu u ulozi Miška u “Božićnoj priči” Rudolfa Matza. Slijedile su uloge Lole u “Cavalleriji Rusticani”, Cherubino u Mozartovu “Figarovom piru”, Mercedes u Bizetovoj “Carmen”, Maddalene u “Rigolettu”, Čarobnice u Purcellovoj “Didoni i Eneju” na Varaždinskim baroknim večerima, Anđela čuvara u de’Cavalierijevom “Prikazanju duše i tijela” u Zagrebačkom kazalištu mladih. Snimila je samostalni CD uz klavirsku pratnju Freda Došeka, s djelima Verdija, Brahmsa, Berse i Wolfa, te s Dubrovačkim simfonijskim orkestrom oratorij “Istina o gradu slobode” – Đele Jusića. Nastupala je sa Zagrebačkim solistima, Zagrebačkom filharmonijom, Kvartetom Rucner i dr. Gostovala je u: Austriji, Njemačkoj, Italiji,  Češkoj, Slovačkoj, Belgiji, Španjolskoj, Rusiji, Mađarskoj, Canadi, Francuskoj i dr

KREŠIMIR FABIJANIĆ rođen u Zagrebu. Diplomirao trubu na Akademiji za glasbo u Ljubljani u klasi prof. Stanka Arnolda. Još kao student nastupao je  solistički uz pratnju Zagrebačkih solista, Zagrebačke filharmonije, Varaždinskog komornog orkestra. Nakon studija intenzivno se bavi izvođenjem stare glazbe na replikama instrumenata iz XVII i XVIII st. (cornet i barokna truba). Baroknu trubu i interpretaciju  barokne glazbe usavršava kod eminentnih engleskih majstora  C. Steele-Perkinsa, M. Lairda, D. Staffa, S. Keavya, R. Farleya i M. Bennetta.
Višegodišnji je dobitnik stipendija Dartington Summer School iz Velike Britanije te je nastupao s Dartington Festival Baroque Orchestra.Redovito nastupa uz orgulje u zemlji i inozemstvu te surađuje sa slovenskim ansamblom za staru glazbu Harmonia Antiqua Labacensis.Solist je Hrvatskog baroknog ansambla s kojim je koncertirao na festivalima u Francuskoj, Švedskoj, Finskoj, Austriji, Litvi, Italiji, Španjolskoj, Argentini, Boliviji i na Kubi.
Snimao za Hrvatski radio i televiziju.Stalno je zaposlen kao profesor trube na Glazbenoj školi Vatroslava Lisinskog u Zagrebu.

GORANA VIDNJEVIĆ FABIJANIĆ
Rođena u Zagrebu. Diplomirala glazbenu teoriju 1993. i orgulje (u klasi Ljerke Očić) 1996. godine na Muzičkoj akademiji u Zagrebu.  Usavršavala se na majstorskim tečajevima interpretacije kod prof. Petera Ebena, prof. Jaroslava Tume i prof. Zsigmonda Szathmaryja. Dobitnica I  nagrade na 1. natjecanju mladih orguljaša “Franjo Dugan” 1995.
i  II nagrade  na istom natjecanju 1999. godine, te nagrade za najbolju izvedbu skladbe hrvatskog autora.
Kao solistica ili u suradnji s više hrvatskih solista i ansambala nastupala širom Hrvatske na brojnim festivalima, te gostovala u Rusiji, Njemačkoj, Austriji, Švicarskoj, Italiji, Poljskoj, Sloveniji i Bosni i Hercegovini.
Snimala za Hrvatski radio i Hrvatsku televiziju.Stalno zaposlena kao profesor teorijskih glazbenih predmeta na Glazbenoj školi Vatroslava Lisinskog u Zagrebu.

PROGRAM:
J. J. Mouret (1682-1738):
Sinfonies De Fanfares za trubu i orgulje
(Rondeau – Air – Fanfares)
2. G. F. Handel (1685 – 1759):
Generoso chi sol brama
3. J. S. Bach – Ch. Gounod:
Ave Maria
4. J.  Pachelbel (1653-1706) :
Ciacona in f za orgulje
5. T. Albinoni (1671-1751):
Concerto in D za trubu i orgulje
(Grave – Allegro – Adagio – Allegro)
6. Ch. W. Gluck (1714 – 1787):
Che faro senza Euridice
arija iz opere Orfej i Euridika
7.  C. Franck (1822 – 1890):
Panis angelicus
8. C. Saint-Saens (1835 – 1921) :
Elevation ou Communion  za orgulje
9. J, Clark (1674 -1707 ):
Trumpet voluntary
10. G. Bizet (1838 – 1875):
Agnus Dei
11. hrvatska trad. : Rajska djevo