Ski klub Medveščak proslavio prvih 50 godina

Na zagrebačkoj Šalati održana je svečanost obilježavanja 50 godina ski kluba Medveščak. Prisustvovali su gotovo  svi koji su ugradili dio sebe bilo kao funkcioneri , takmičari ili treneri.
Osim najpoznatijih Natka Zrnčića – Dima Ivana Ratkića, Tee Palić i Nika Fleiss također je bila nekoliko  sezona član ski kluba Medveščak. Trinaesti naslov prvaka Hrvatske osvojen u jubilarnoj 50-oj sezoni sačinjavao je natjecateljski team od 46 prijavljenih te je to najveći i najtrofejniji klub u državi. Uz pomoć članova  skupšine kluba, izvršnog odbora, sadašnji predsjednik kluba je Miljan Begović nekadašnji šampion u umjetničkom klizanju a tajnica je Mirella Fuček.  Bez svih tih ljudi  cijeli sustav kluba bio bi teško zamisliv.

U okviru zagrebačkog skijaškog saveza djelovala je od 1957 god skijaška sekcija osnovne škole Ivan Goran Kovačić pod nazivom ” Skijaška sekcija OŠ iz Mesićeve ulice”.Već 1961 god prof tjelesnog gosp. Nikola Jurković predlaže sportskom društvu Medveščak osnivanje ski kluba. Legendarni treneri koji su odgojili veliki broj skijaša  i  prvaka su Dubravko  Brnčić – Boka, Franjo Bahovec i Ratimir Škutelj- Škulja. U ratnom periodu kad su Sljemenom  umjesto snijega padale rakete iznimnim trudom i voljom vodstva kluba , trenera, natjecatelja i roditelja treniralo se i natjecalo u obližnjim nam državama ( Austrija, Slovenija, Italija) U to vrijeme  Vedran Pavlek koji nastupa na FIS takmičenjima nastupa pod zastavom Medveščaka a uz njegovo ime umjesto kratice države stoji kratica MED.Najvažniji događaj ne samo za klub već i za hrvatsko skijanje je odlazak Vedrana Pavleka na olimpijske igre 1992 godine kao prvog hrvatskog natjecatelja alpinca u povijesti igara, a u pratnji Ozrena Muellera tadašnjeg  trenera.