POVRATAK HRVATSKOG HEAVY METAL SASTAVA UNDERCODE ODUŠEVIO LEGIJE GAMERA DILJEM PLANETE

Nije rijetkost čuti kako se neki bend, nakon niza godina mirovanja ponovno okupio zahvaljujući svojim obožavateljima, no, u Hrvatskoj jest.Heavy metalci „Undercode“, od samih početaka djelovanja 1997. godine predstavljali su jednu od perspektivnijih zagrebačkih grupa za koju su mnogi bili uvjereni da će daleko dogurati. Članovi Undercodea nikada nisu proglasili raspad grupe, već su se dogovorili da će napraviti dulju stanku, do nekih boljih vremena.Iako grupa preko pet godina nije bila aktivna, glazba Undercodea je živjela i osvajala nove poklonike, ponajprije zahvaljujući internetskoj distribuciji.Da sve nije gotovo kad pomislite da je gotovo, dokazalo se krajem 2010. kada do članova grupe dolazi informacija o postojanju brojnog internetskog fan kluba u Rusiji, a nakon početnog čuđenja članovi grupe dogovaraju ponovno oživljavanje i okupljanje sa ciljem snimanja nikad dovršenog i objavljenog drugog albuma.

Istovremeno, nakon što su doznali da glazba Undercodea neće biti uključena u treći nastavak igre „Serious Sam – BFE“, razočarani ruski i fanovi iz drugih zemalja svijeta pokreću internet peticiju kojom zahtjevaju od izdavača i proizvođača ove igre da kontaktiraju grupu i ostvare novu suradnju. Njihova nastojanja su urodila plodom i kroz kraće vrijeme dolazi do kontakta „CroTeama“ i tvrtke „Devolver“ sa članovima Undercodea.
Konačni rezultat dogovora je da će se dvije pjesme „The Gladiator“ i „Final Fight“ moći slušati tijekom borbi sa glavnim neprijateljima Serious Sama.22. studenog 2011. će biti objavljen „Serious Sam 3“, a promotivni video spot „Final Fight“ ćete moći pogledati na službenim stranicama grupe www.undercode.org, YouTube-u kanalu te službenim Facebook stranicama.