Premijera novog videospota benda Golem – Ledeno doba, sutra u podne na MTV webu!

MTV-jeva web premijera sutra, 16. studenog u 12 sati na mtv.com.hr, mtv.rs i mtv.si donosi zanimljiv spot “Ledeno doba” benda Golem čiji su članovi itekako poznati na regionalnoj glazbenoj sceni.Bend Golem nastao je nakon što su producenti Tomec & Grabber dobili poziv da obrade pjesmu “Milion”, grupe Boa. Ideja je bila da se napravi žestoki crossover elektronike i električnih gitara jer je tekst, iako napisan u drugom kontekstu, vrlo zorno oslikavao trenutnu političku situaciju. Kao vokal za tu obradu pozvali su Yurija iz Stillnessa koji je, svojim osebujnim stilom, savršeno “legao” u pjesmu. Dogodilo se da se suradnja nastavila i iz nje je proizašao bend GOLEM.  Golem je službeno osnovan na prvom snimanju u Splitu 11. rujna 2010. godine i okosnica benda su Ivan Jurić, Marco Grabber i Krešimir Tomec.

Golem, kažu dečki iz  benda, simbolizira bezdušna tijela koja bespogovorno slušaju zapovijedi svojih okultnih kreatora-gospodara i na određene signale se aktiviraju ili deaktiviraju. Ime albuma “TROKUT” poveznica je energetsko-zemljopisnog prostora Zagreb-Pula-Split (rodnih gradova trojice Tomec, Grabber, Yuri) koji je kroz povijest bio zanimljiv različitim silama te se čini da je svima uvijek odgovaralo da taj trokut ostane nepovezan, odnosno da ostane konstantna tenzija i netrpeljivost između Zagreba, Dalmacije i Istre, a čini se da je tako i danas.Inspiracije za tekstove nije nedostajalo, a izgleda da još dugo niti neće. Album je crossover različitih stilova, od electro punka, balkanskih ritmova do dubstepa. Na albumu gostuju Chakka, Popay, Magellano i Vojko Vrućina, a nalaze se i dvije obrade, od grupe Boa “Milion”, te od Ramba Amadeusa “Šakom u glavu”. Također, album je prožet izjavama aktualne političke i estradne elite, koje zaokružuju priču cijelog albuma, a daju jednu notu humora, iako je kontekst tih izjava daleko od smiješnog.
Prvi singl i video s albuma, naziva “Poštovana gospodo”, izašao je u ožujku 2011. godine. Drugi singl “Ledeno doba” premijerno i ekskluzivno donosi regionalni MTV.