Tamara Obrovac quartet feat. Matija Dedić – “Ulika revival tour”

CD-om “ULIKA” Tamara Obrovac quarteta  snimljenim 1998. godine, po prvi puta je predstavljen novi način razmišljanja i komponiranja Tamare Obrovac, u kojem se spaja inspiracija lokalnim istarskim duhom glazbe i dijalekta s univerzalnim jazz izričajem. Ponovni susret quarteta na koncertu u Grožnjanu (ljeto 2011.) potaknuo je novu kreativnost i sasvim drugačije interpretacije starih skladbi, a kroz ovu ponovno otkrivenu radost zajedničkog muziciranja, definitivno se potvrdila zajednička želja za novom (starom) suradnjom.

Ideja novog projekta “ULIKA revival” je da se svi, sada zreli glazbenici iz “Tamara Obrovac quarteta” (Tamara Obrovac, Matija Dedić, Krunoslav Levačić i Žiga Golob), ponovno sastanu, i reinterpretiraju stare kompozicije, iz nove, zrelije umjetničke vizure. Ovaj projekt je i ponovna suradnja izvrsnih i nagrađivanih umjetnika, oboje sa zasebnim uspješnim karijerama koje se periodički susreću, Tamare Obrovac i Matije Dedića.
Kao nastavak koncertnog dijela projekta, planirano je da se rad na projektu nastavi produkcijom nosača zvuka, “ULIKA revival”, te daljnjom koncertnom promocijom – “Ulika revival” turnejom:
 13.02.2012. – Koper, Slovenija Circolo, ciklus Radio live – 20:00h
 14.02.2012. – Pula, RH Istarsko Narodno Kazalište (INK) – 20:00h
 15.02.2012. – Zagreb, RHKD Vatroslav Lisinski, koncert Jazz ciklus Lisinski– 20:00h

Kliknite OVDJE kako biste poslušali “ULIKA” sampler Tamara Obrovac quarteta.