Deveti Grammy Arturu Sandovalu uoči koncerta u Lisinskom 5. ožujka!

artur
Arturo Sandoval je uoči koncerta u Lisinskom 5. ožujka postao dobitnik novog, 9. Grammyja u karijeri! Sjajna je to vijest sa održane 55. dodjele Grammyja u Los Angelesu. Arturo Sandoval dobitnik je Grammyja u kategoriji “Best Large Jazz Ensemble Album” za album Dear Diz (Every Day I Think Of You).
Uz svoj prateći ansambl, Sandoval će u Lisinskom izvoditi repertoar upravo sa svojega posljednjeg, Grammyjem nagrađenog albuma Dear Diz (Every Day I Think Of You), posvećenog legendi jazza Dizzyju Gillespieju.

Mnogo je izvođača koji govore o tome kako im je glazba nekog izvođača spasila život. No kada trubač Arturo Sandoval to kaže za Dizzyja Gillespieja – doista je tako. „Samu bit albuma Dear Diz čini bebop groove koji je Gillespie istraživao i usavršavao cijeloga života. Kad je riječ o bebopu, nema sredine – ili ga znaš ili ga ne znaš. Ako želiš biti bebop izvođač, treba biti vraški dobar muzičar, inovator i kreator, a Dizzy je sve to bio. Doista svakog dana mislim na njega.“  (Arturo Sandoval)Važno je napomenuti i da je Arturo Sandoval posljednji put u Zagrebu nastupio 1987. na Jazz Fairu u klubu Kulušić!