LEA DEKLEVA – Gdje ne vidiš očima

lea-dekleva1

Nakon što je singl Lee Dekleve „Gdje ne vidiš očima“ osvojio eter hrvatskih radiostanica stiže nam i videospot nastao pod palicom cijenjenog i Porinom nagrađivanog redatelja Zdenka Bašića, za kojeg suradnici kažu da je „4 zanimanja, jedna osoba“ (diplomirani ilustrator, animator, kostimograf i redatelj).
U idiličnoj atmosferi, snježnoj bajci u šumi iznad zagrebačkih Gajnica snimanje je više nalikovalo na opuštenu igru nego na zadatak.

Leini suradnici u spotu bila su djeca iz Udruge „Igrom do znanja“ čiji je cilj kroz dramske igre, vježbe i tehnike, omogućiti što kvalitetnije provođenja slobodnog vremena djece i mladih te im pomoći u razvijanju samopouzdanja, komunikacije, tolerancije, kreativnosti, empatije.„Uistinu sam uživala sa tim malim, čudesnim vilenjacima“ kaže Lea.
„Imali smo tu privilegiju spojiti spot sa kadrovima iz filma „Zvijeri južnih divljina“ koji je nominiran za Oscara u kategoriji najboljeg filma, a u čijem sam sadržaju našla poveznicu sa tematikom svoje pjesme. Poanta pjesme i spota je slavljenje života,na nedefiniranom mjestu,u očima i srcu svakog pojedinca…tamo negdje “Gdje ne vidis očima““  izjavila je Lea Dekleva.