Pogledajte spot za “Finu” i saznajte što rade THE FRAJLE!

frajle1

Prije par dana The Frajle su nagrađene nagradom “Zlatna bubamara” u Skoplju (Makedonija) i to u kategoriji “balkanske grupe godine”. Posebno je to priznanje i nagrada za popularnost glazbenicima iz cijele regije i potvrda da “novosadski tango” i “ženski bećarac” imaju puno poklonika u cijeloj regiji. Same Frajle jako puno rade i svim okolnim zemljama. Prije puta u Makedoniju, na dodjelu nagrada, The Frajle su bile i u Hrvatskoj gdje snimale videospot za pjesmu “Fina”. Videospot je snimljen na napuštenom skladištu u neposrednoj blizini željezničke stanice “Novi Dvori”(Zagreb) koju su scenografi pretvorili u starinsku, mističnu stanicu. Niske temperature i loši vremenski uvjeti samo su podigli atmosferu spota te otvorili nove mogućnosti za autorski tim koji iza njega stoji.

– Oduvijek sam bio fasciniran vlakovima i takvim putovanjem. Vlak i željeznica u priči uvijek daju svojevrsnu mistiku i idealni su za pozadinu jer osiguravaju i element straha i suspenzije. Upravo zato smo smjestili radnju na napuštenu stanicu na koju vlak nikada ne pristiže, tako da još više zaokružimo atmosferu. S tim smo u biti stvorili pozadinsku radnju. Ono što se odvija u prvom planu su čisti odnosi i link prijateljstva između voljenih osoba. Njihove emocije eskaliraju kako se one sve više opuštaju, kada iz njih izlazi ono pravo JA – otkrio je i pojasnio viziju spota redatelj Filip Filković Philatz.
I još jedna stvar koju Frajle Jelena, Marija, Nevena i Nataša trenutno pripremaju je veliki koncert u beogradskom Sava centru 8.ožujka kojim će promovirati svoj debitantski CD “Naš prvi album sa putovanja”, kojeg u Hrvatskoj objavljuje Aquarius Record