The Frajle snimile videospot za pjesmu “Fina”!

 

the-frajle-fina

U nadolazećem videospotu za pjesmu “Fina”, Frajla Jelena se zbog problema odluči na selidbu. S gotovo svim svojim stvarima koje posjeduje, tako spakirana, odlazi na željezničku stanicu kako bi krenula na put. No, njezinu namjeru odjednom prekidaju ostale Frajle – Marija, Nataša i Nevena koje je pokušaju odgovoriti od njezinog nauma, koji sam po sebi niti nema smisla…
Cjelokupni videospot dekoriran je u stilu 30-tih godina i podignut je mistikom njemačkog ekspresionizma, a među zanimljivim rekvizitima korištenim u spotu, pronašle su se neke unikatne stvari starije preko 100 godina.Spot je ovih dana sniman na napuštenom skladištu u neposrednoj blizini željezničke stanice “Novi Dvori” koju su scenografi pretvorili u starinsku, mističnu stanicu. Niske temperature i loši vremenski uvjeti samo su podigli atmosferu spota te otvorili nove mogućnosti za autorski tim koji iza njega stoji.

– Oduvijek sam bio fasciniran vlakovima i takvim putovanjem. Vlak i željeznica u priči uvijek daju svojevrsnu mistiku i idealni su za pozadinu jer osiguravaju i element straha i suspenzije. Upravo zato smo smjestili radnju na napuštenu stanicu na koju vlak nikada ne pristiže, tako da još više zaokružimo atmosferu. S tim smo u biti stvorili pozadinsku radnju. Ono što se odvija u prvom planu su čisti odnosi i link prijateljstva između voljenih osoba. Njihove emocije eskaliraju kako se one sve više opuštaju, kada iz njih izlazi ono pravo JA – otkrio je i pojasnio viziju nadolazećeg spota redatelj Filip Filković Philatz.Pjesma “Fina” objavljena je na CD-u “Naš prvi album sa putovanja”, u nakladi Aquarius Recordsa.
Premijeru videospota “Fina” očekujemo kroz dva tjedna.