Rudresh Mahanthappa’s Gamak Quartet i Amira Medunjanin otvaraju 3. Avantgarde Jazz Festival u Rovinju!

Mahanthappa amira

Avantgarde Jazz Festival u svom trećem izdanju ponovno u Rovinj dovodi neka od najvećih svjetskih jazz imena. Niz od sedam vrhunskih koncerata, koji će se održati od 03. svibnja do 13. srpnja, započinje Rudresh Mahanthappa’s Gamak Quartet 03. svibnja u rovinjskom Multimedijalnom centru. Dan kasnije, 04. svibnja u istom prostoru održat će se koncert vrsne interpretatorice sevdalinki Amire Medunjanin! Treći Avantgarde Jazz Festival i ove će godine biti oaza za sve željne ne samo sjajne glazbe, već i jedinstvene atmosfere.

Rudresh Mahanthappa prošle je godine proglašen najboljim alt saksofonistom na svijetu, prema glasovanju kritičara uglednog glazbenog časopisa DownBeat, koji su mu tu sjajnu titulu ‘izglasali’ i godinu ranije. Visoku poziciju ovom američkom glazbeniku njujorške adrese (rođenom u Trstu), u elitnom domu svjetskih jazzista, potvrdila je i Međunarodna udruga jazz novinara koja mu u posljednje četiri godine iskazuje istu čast.

Amira Medunjanin, jedna je od najpoznatijih interpretatorica sevdaha i sevdalinki, a o kakvoj je vokalistici i osobnosti riječ možda najbolje govori činjenica da je prozvana bosanskom Billie Holiday. Njezine su izvedbe meditativane, iskrene, decentne, ali duboko proživljene, u njima se osjećaju velika muzikalnost i jednostavnost svojstvena samo onima koji uspiju prodrijeti u srž posla kojim se bave. Svojim fascinantnim glasom i emotivnošću Amira je osvojila i publiku i kritiku prilikom nedavno održana četiri koncerta u zagrebačkom Vip Clubu.
Oba koncerta održat će se u Multimedijalnom centru Rovinj s početkom u 21 sat.Ulaznice za koncert Rudresh Mahanthappa’s Gamak Quarteta i Amire Medunjanin potražite na prodajnim mjestima Eventima ili on-line na www.eventim.hr po cijeni od 150 kn.