Splitski festival ponovno je oduševio mnogobrojnu publiku

splitski-festival-logo

Još jedan veliki glazbeni događaj je iza nas – 53. izdanje jednog od najvećih hrvatskih festivala zabavne glazbe, onaj splitski, ponovno je oduševio mnogobrojnu publiku prekrasnom scenom ukrašenom raznovrsnim koreografijama iz nastupa u nastup.Splitske Prokurative spremno su dočekale 50 izvođača koji su bez sumnje protekli vikend uljepšali splitske noći.Splitski festival zabavne glazbe u svojoj dugogodišnjoj povijesti otvorio je vrata glazbene scene mnogim domaćim perspektivnim izvođačima te još jednom dao podršku onima koji su do te scene svoj put već pronašli. Tako je i ovo, 53. izdanje donijelo pregršt novih i prekrasnih skladbi koje će ovog ljeta bez sumnje krasiti radijske etere.

Grupa LIBAR i IVAN ZAK dali su svoj doprinos ovom velikom događaju i to izvedbom svojih najnovijih pjesama. Grupa Libar predstavila je pjesmu „Oprosti mi“ te oduševila stručni žiri koji je ovim uspješnim glazbenicima dodijelio Srebrni val, odnosno visoko drugo mjesto. Ovaj žestoki bend klapskog izričaja još jednom je publiku splitskog festivala ostavio bez daha.Pjesmu „Oprosti mi“ grupe Libar možete poslušati na sljedećem linku:

http://www.youtube.com/watch?v=U3-PGP4FDmY

 

Ivan Zak predstavio je pjesmu „Jedna noć“ s kojom je oduševio publiku koja ga je plasirala u same finale festivala. Glavnu nagradu nije odnio kući, ali svoje oduševljenje ponovnim nastupom na splitskim Prokurativama ne krije: ‘Uvijek mi je užitak nastupati u Splitu koji ima prekrasnu publiku, a pjevati na pozornici Splitskog festivala uistinu je poseban doživljaj.”Pjesmu „Jedna noć“ Ivana Zaka možete poslušati na sljedećem linku:

http://www.youtube.com/watch?v=GDqP36-KO1Y