Danas folk metal koncert sezone – FINNTROLL, TYR, SKALMOLD!

FintrollMochvaraMetalsoundM

 

Jesenska metal sezona u Močvari otvorit će se pravom najezdom sa sjevera. Na čelu ovog sjajnog paketa bendova nalaze se pioniri folk metala i jedno od najvećih svjetskih imena tog žanra – Finntroll. Ovi kultni Finci, na radost svojih mnogobrojnih obožavatelja, vraćaju se u Zagreb nakon (pre)dugih 5 godina na krilima novog albuma “Blodsvept”.
Sa 6 albuma i stotinama koncerata širom svijeta iza sebe, Finntrol su čvrsto zacementirali svoju poziciju,a zagrebački koncert bit će još jedna prilika da pokažu kako su njihovi live nastupi garancija lude zabave s kojih nitko ne odlazi ravnodušan. No, zasigurno će veliki interes izazvati i vikinzi sa Farskih Otoka – Tyr. Već njihov premijerni nastup u Hrvatskoj, davne 2006. u ulozi predgrupe na koncertu Amon Amarth, pokazao je interes domaće publike.


U međuvremenu njihovi albumi nailazili su na oduševljenje mnogih fanova koje je privukla njihova kombinacija epskih riffova i melodija te nordijske povijesti i mitologije. A privukla je i jednog od najvećih metal diskografa – Metal Blade, koji su potpisali ugovor s ovim jedinstvenim bendom egzotičnog porijekla. A ovu večer otvorit će Skalmold čija će kombinacija tradicinalne islandske glazbe i metala te tekstova inspiriranih islandskim sagama sigurno izazavati interes publike. Zbog svega navedenog sa sigurnošću možemo tvrditi da je za sve ljubitelje folk/viking/pagan metala, ovo koncertni događaj godine te vrste.

UTORAK 17.09. • VRATA 19:00 • POČETAK 20:00 • UPAD 120/140 KN

Satnica:
19:00 vrata
20:00 SKALMOLD
20:45 TYR
22:00 FINNTROLL