POST PUNK KONCERT – LAS KELLIES (Argentina), SEVEN MOULDY FIGS (Zagreb)

las-kellies

Svima kojima su Las Kellies na svom prvom zagrebačkom koncertu, prije točno dvije godine u Spunku, izmamili osmijeh i plesni korak bilo je jasno da pred sobom imaju izvanserijski bend. Jer ono što ove djevojke iz Buenos Airesa izdvaja od ostalih naplavina koje naizgled nepresušni post-punk val izbacuje na naše koncertne obale, nije samo njihov spol i porijeklo, već u prvom redu pristup – kombinacija zaigrane naivnosti i neodoljivog šarma koji nimalo ne otupljuju njihovu garage punk oštricu.

I doista, od kada smo ih zadnji put vidjeli, Las Kellies su izbrusili zanat na još nekoliko europskih i južnoameričkih turneja, te upravo izdali novi, četvrti album, za vrlo utjecajnu britansku etiketu Fire Records. Na ovom albumu kormilo su lagano okrenuli prema dub vodama, o čemu svjedoči i izbor producenta – Dennis Bovell poznat je po suradnjama s Linton Kwesi Johnsonom, Fela Kutijem i Pop Group. A nije na odmet spomenuti da na albumu gostuje i Ian Svenonius iz legendarnih Make-Up.U svakom slučaju, Las Kellies kao nastavljačice tradicije rastrzanih ženskih post-punk-dub-funk bendova poput The Slits, Raincoats, Au Pairs ili ESG donose sa sobom zarazno uvjerenje da je svaka revolucija dosadna ako se na nju ne može plesati!

SEVEN MOULDY FIGS (Zagreb)
Četiri mlade djevojke sa sve više koncerata u petama sviraju ljuti rock obilježen ponajprije utjecajima alternativnih 90-ih, a ovaj put ćete ih čuti po prvi puta u Močvari!

http://evenmouldyfigs.bandcamp.com

SRIJEDA 18.09 • VRATA 21:00 • POČETAK 22:00 • UPAD 25 KN