Pogledajte spot Silentea za pjesmu “Morski ljudi, morske žene”

silente

Kamenolom u okolici Samobora i obližnja pilana poslužili su redatelju Dejanu Aćimoviću kao kulisa za snimanje spota, a bend je imao glavne uloge u ovom izuzetno atraktivnom spotu.Dejanu su ponovo „asistirali“ stalni suradnici: direktor fotografije Dario Hacek, montažer Vlado Gojun, producentica Tatjana Aćimović, uz styling odjeće Sportina grupe, svi oni su zaslužni i za prethodna dva spota „Terca na tišinu“  i „Još jednom“.
„Ponekad nam se čini da će nas Dejanov perfekcionizam skroz iscrpiti, ali naučili smo se dati mu puno povjerenje i ne postavljati suvišna pitanja. Tako radimo najbrže i najuspješnije, a krajnji rezultat uvijek nadmašuje naše najboljih snove,“ u glas su istaknuli Sanin i Tibor Karamehmedović iz Silentea.

Silente je zapažen od publike u izuzetno kratkom roku, a taj val popularnosti slijedile su i čak 3 nominacije za diskografsku nagradu Porin (kategorije pop albuma, debitanta godine i za hit godine); rasprodan koncert u zagrebačkom Vintage Industrial baru; poziv na sudjelovanje na prestižnom CMC festivalu u Vodicama 14. lipnja,  na kojem će izvesti upravo pjesmu „Morski ljudi, morske žene“ i još mnogo drugih aktivnosti.
Ukoliko želite vidjeti bend na bini, uz nastup na CMC festivalu u Vodicama tu je i nastup na festivalu Cest is c’Best – 7. lipnja – te na Danima urbane kulture u Splitu – 10. lipnja.