Donosimo Vam kompletan program Zagorje Blues Etno Festivala

 

zagorje
 
      Poznat je kompletan program prvog “Zagorje Blues Etno Festivala”, koji će trajati čak šest dana (10.-15.11.2014.), a održat će se na šest različitih lokacija (Zabok, Klanjec, Krapina, Hum na Sutli, Hrašćina i Marija Bistrica).
     U ponedjeljak, 10. studenog u “Multimedijalnom centru” u Zaboku, s početkom u 20 sati, festival će otvoriti poznati hrvatski bluzer, Tomislav Goluban, dobitnik četiri Porina, a nakon njega nastupaju headlineri festivala –  Joe Filisko & Eric Noden, legendarni country bluzeri iz Chicaga. Cijena ulaznice je 30 kuna, a karte se mogu kupiti u knjižnici Zabok.       Gradska knjižnica “Antun Mihanović”u Klanjcu će u utorak, 11.studenog u 11 sati ugostiti manifestaciju “Knjige, ploče i blues”. Donacijom CD-a renomiranih blues autora u okviru programa Zagorje Blues Etno Festivala, Gradska knjižnica i čitaonica „Antun Mihanović“ Klanjec postaje referentni centar audio zbirke blues glazbe u Krapinsko-zagorskoj županiji. Zbirka će se s vremenom nadopunjavati, a donirani CD-i moći će se posuditi u svih 12 narodnih knjižnica koje djeluju u Krapinsko-zagorskoj županiji.       U srijedu festival seli na izuzetno zanimljivu i atraktivnu lokaciju, u “Muzej Krapinskih Neandertalaca”, gdje će od 19 sati nastupiti Lidija Bajuk, skladateljica, etno kantautorica i književnica te Damir Halilić Hal, koji je tijekom proteklog desetljeća snimio pet hvaljenih albuma, svirao i snimao diljem svijeta te dijelio pozornicu i surađivao s velikim svjetskim imenima. Ulaz je besplatan.      U četvrtak će se prijepodne u OŠ Viktora Kovačića u Humu na Sutli održati glazbeno edukativna radionica “Blues in the Schools – Usna harmonika u školi”, na kojoj će učenicima biti prezentirana usna harmonika kao jedan od najmanjih puhačkih instrumenata velikih mogućnosti muziciranja.Tijekom prošlog stoljeća usna je harmonika bila dio velikog broja zagorskih domaćinstava. Sviralo se na poljima, pašnjacima, zabavama i krčmama. Prisjećanje na ta vremena te povezanost usne harmonike s blues, rock, jazz i etno glazbom biti će dio ove glazbene radionice.

      U vinariji “Bolfan Vinski vrh” u Hrašćini, u petak u 19 sati, počinje program “Vino + hrana + blues”. Riječ je o druženju uz kvalitetna jela, vrhunska vina i usnu harmoniku u bajkovitoj atmosferi vinarije na Vinskom vrhu. Vinsku blues degustaciju će voditi Tomislav Bolfan, a koncert će održati slovenski blues sastav “Easywalkers”. Ulaznice po cijeni od 150 kn rezervirajte na 0997031797. Menu sadrži:
    Sirova pašteta od paprike i slanutka na podlozi od tikvice (kao kuver) /Bolfan Rose
    Zagorsko toplo predjelo od ječma sa povrćem na kremi od korjenastog povrća/Bolfan Sauvignon
    Pajcek med jabukama/ Bolfan Riesling
    Zagorski sirni štrukel z bagremovim medom i drobljenim šarenim paprom/ Bolfan Paidia

      Posljednjeg dana festivala, u subotu u 19 sati, u bazilici Majke Božje Bistričke u Mariji Bistrici, nastupa hvaljeni mješoviti “Zbor Izbor”, dobitnik raznih priznanja među kojima se ističe prva nagrada na velikom natjecanju zborova u Veroni 2004. u jazz/blues/pop kategoriji. Ulaz je slobodan.
 

PROGRAM ZAGORJE BLUES ETNO FESTIVALA:

pon 10.11. Koncert:
Multimedijalni centar, ZABOK, 20h
Joe Filisko & Eric Noden (Chicago, USA)
Tomislav Goluban & LPFB (Zabok)
Ulaz 30,00kn (Pretprodaja: Knjižnica Zabok)

uto 11.11.  Knjige, ploče i blues
Gradska knjižnica “Antun Mihanović”, KLANJEC, 11h
Donacija CD-a: Blues audio zbirka za KZŽ
Ulaz slobodan

sri 12.11. Koncert:
Muzej Krapinskih Neandertalaca, KRAPINA , 19h
Lidija Bajuk (Zagreb)
Damir Halilić Hal (Rijeka)
Ulaz slobodan

čet 13.11. Edukacija:
OŠ Viktora Kovačića, HUM NA SUTLI
Blues in the Schools – Usna harmonika u školi

pet 14.11. Vino + hrana + Blues
Vinarija Bolfan Vinski vrh, HRAŠĆINA, 19h
Koncert: Easywalkers (Ljubljana, SLO)
ULAZ 150,00kn (Pretprodaja i rezervacija: 0997031797)

sub 15.11. Koncert
Bazilika Majke Božje Bistričke, MARIJA BISTRICA, 19h
Zbor Izvor (Zagreb)
ULAZ slobodan