Novi album Arethe Franklin “Aretha Franklin Sings The Great Diva Classics”

aretha

U prodaji je dugoočekivani novi album Arethe Franklin: ARETHA FRANKLIN SINGS THE GREAT DIVA CLASSICS, (RCA Records/Menart).  Najavni singl albuma je obrada Adelinog modernog klasika,”Rolling In The Deep (The Aretha Version)”, ali kako mu i ime kaže, s Arethinim pečatom (kraj pjesme umiksan je s Arethinim hitom “Ain’t No Mountain High”). Novo izdanje dostupno je i na vinilu, ali  u ograničenoj nakladi.
Arethin je osebujnim vokalom ponovno oživila klasike drugih diva, i svojim nenadmašnim glasom otpjevala primjerice pjesme koje izvode: Barbra Streisand ( obrada pjesme“People”), Gladys Knight (obrada pjesme “Midnight Train To Georgia” ), Alicia Keys (“No One”), Gloria Gaynor (obrada poznate “I Will Survive”) i Destiny’s Child (obrada  “I’m A Survivor”)… Poznata i kao vješta pijanistica, Aretha je za potrebe obrade pjesme The Supremes ( “You Keep Me Hangin’ On”), sjela za klavir.

 

ARETHA FRANKLIN SINGS THE GREAT DIVA CLASSICS vraća  Arethu u okrilje  Sony Music Entertainment, dok je kreativni direktor, Clive Davis, preuzeo ulogu koproducenta ne bi li doveo koncept ovog albuma do perfekcionizma. Angažirana je i  grupa producenata A liste: Kenny “Babyface” Edmonds, André 3000, Harvey Mason, Jr., Terry Hunter i Eric Kupper koji su imali  samo jedan zadatak, da album ARETHA FRANKLIN SINGS THE GREAT DIVA CLASSICS  bude savršen.
Da s pravom zaslužuje broj 1 na listi “100 najvećih pjevačica svih vremena” magazina  Rolling Stone, kao i  #9 na listi  100 najvećih umjetnika svih vremena, Aretha je potvrdila i s ukupno 18 osvojenih  Grammyja. Uz to, njena su izdanja jedna od najprodavanijih među ženskim glazbenicama – o sada  je prodala vise od 75 milijuna prodanih primjeraka diljem svijeta.
“Kraljica soula” izvela je pjesmu “Rolling un the Deep”uživo u show Late Showu Davida Lettermana.

Popis pjesama na albumu: ARETHA FRANKLIN SINGS THE GREAT DIVA CLASSICS :
01. At Last
02. Rolling In The Deep (The Aretha Version)
03. Midnight Train To Georgia
04. I Will Survive (The Aretha Version)
05. People
06. No One
07. I’m Every Woman/Respect
08. Teach Me Tonight
09. You Keep Me Hangin’ On
10. Nothing Compares 2 U