SRUŠENO PROKLETSTVO – LEINO I TROTTER PREKINULI POST

Dva Medveščakova feniksa, Ville Leino i Brock Trotter, ponovo su se rodila! Razlog jednog posta bio je splet okolnosti, odnosno igranje u trećoj i četvrtoj liniji NHL kluba Buffalo Sabresa (Leino), dok su razlog drugog bile ozljede (Trotter). No, u Čeljabinsku su  protiv Traktora prekinuta oba…
Da još uvijek ima istančan nos za pogodak prvo je dokazala finska ”zvjerka”, a ubrzo nakon toga i igrač koji je 2010./2011. kada je igrao za Dinamo Rigu zabio jedne od najnevjerojatnijih golova u povijesti KHL-a.Za Leina i Trottera sada će sve biti lakše. Dvojica gladnih Medvjeda konačno su skinula težak teret s leđa, konačno su skinula prokletstvo i okusila malo ”mesa”.

”Istina, jako dugo nisam zabio. No to je bilo u NHL-u, a KHL je dosta drukčiji od NHL-a. Mnogo vremena je prošlo i mnogo stvari mi u međuvremenu nije išlo na ruku, ali znao sam da sam sposoban i dalje zabijati. Imam osjećaj da sam u utakmici s Traktorom zabio s lakoćom i zadovoljan sam. Velika je stvar što smo pobijedili Traktor i ovo je samo dio u ostvarivanju našeg cilja ulaska u playoff tako da moramo i dalje nastaviti skupljati bodove i nadograđivati našu igru”, ispričao je Leino.
”Teško je ukratko odgovoriti što sam sve proživljavao u ovom periodu kada nisam igrao. Više puta sam se pokušavao vratiti na ledu. Prolazio sam različite vrste terapija, no u cijelom tom, za mene jako dugom periodu, roditelji i prijatelji i u posljednjoj fazi Medveščak, bili su mi velika podrška. Pogodak u trećoj utakmici povratka vrlo mi je bitan! Suigrači iz linije su me odlično pronašli i uspio sam zabiti. Osjećaj je bio fenomenalan, a dodatni užitak je što sam pogotkom doprinio teško izborenoj gostujućoj pobjedi”, otkrio je Trotter svoje dojmove iz dvoboja u kojemu su Medvjedi pobijedili Traktor.
Osim što su na isti dan, u istoj utakmici i istoj trećini prekinuli istu sudbinu, između Leina i Trottera postoji još jedna zanimljiva poveznica. Naime, obojica su zabili po dva gola u svojoj posljednjoj utakmici u kojoj su zatresli mrežu suparnika nakon koje je uslijedila velika suša. Leino je tako 30. ožujka 2013. u dresu Buffala dva puta ”rasparao” mrežu Washington Capitalsa (poraz Buffala 3:4 nakon izvođenja kaznenih udaraca), a Trotter 05. svibnja 2012. u dresu St. John’s IceCapsa mrežu Wilkes-Barre/Scranton Penguinsa (pobjeda IceCapsa 2:1 u produžetku).

Snimku Leinovog pogotka pogledajte na: http://video.khl.ru/quotes/251685

Snimku Trotterovog pogotka pogledajte na:: http://video.khl.ru/quotes/251693

izvor : khl.ru