THE FRAJLE – HUMANITARNI KONCERT ZA UDRUGU SVE ZA NJU

frajle
 
Marija Mirković, Nataša Mihajlović, Jelena i Nevena Buča članice su skupine The Frajle. Činjenično stanje po kojemu su one ustvari četiri vokala i dvije akustične gitare ne može nikako dočarati što su – The Frajle. Obrade kojima su osvojile publiku 2009. godine njihova su posebnost koja ih izdvaja od ostalih na glazbenoj sceni i njima su magnetski privukle publiku različitih glazbenih usmjerenja. The Frajle uspjevaju ono što mnogima nikako nije jasno – na jednom koncertu podjednako držati publiku napetom izvodeći skladbe u rasponu ruske ciganske do aktualne pop-rock glazbe. Nastupi The Frajli nisu tek izvedbe skladbi već interakcija s publikom, neopterećeno uživanje u glazbi bez rezerve i, ono što mnogi kritičari opravdano ističu, puno pozitivne energije i radosti. Marija, Nataša, Jelena i Nevena ponekad se čine kao kabaretska skupina, a svemu pridonosi njihova upečatljiva kostimografija koja ih također čini bitno različitima od ostatka scene.
 

Već prvi album nazvan „Naš prvi album s putovanja“ izazvao je iznimno dobre kritike i pridonio sve većoj posjećenosti koncerata Frajli. Nakon objavljivanja EP-a „A strana ljubavi“, na kojemu si i dvije nagrađivane obrade „Meni trebaš ti“ te „Čukni vo drvo“, The Frajle su osvojile regiju. Ove godine Frajle su samo u Hrvatskoj nastupile na ATP-u Umag, u  Dubrovniku (Zvijezde pod zvijezdama), na Šibenskoj šansoni, Weekend media Festivalu, nacionalnom parku Krka, Runjićevim večerima gdje su kao prošlogodišnje dobitnice nagrade Zdenko Runjić opet nagrađene ogromnim pljeskom za nove dvije obrade pjesama Zdenka Runjića (“Imala je malu rupicu na bradi” i “Gdje si ti”). The Frajle su u svemu posebne pa su tako i video spotovi njihovih singlova drugačiji od svih pri čemu se posebno ističu spot za skladbu “Ich liebe Dich”, koji je u stvari kratkometražni film o ljubavi s elementima kabarea, te spotovi za skladbe “Pare vole me” (napravljenu u suradnji s Gramophonedzijama) i “Fina” koji osvajaju MTV Play Awards 2014.
 Srijeda 19.11. u 20h – KD Vatroslav Lisinski.Ulaznice za ovaj humanitarni koncert udruge SVE ZA NJU po cijenama 80 i 100 kn potražite na blagajni Lisinskog ili u sustavu www.ulaznice.hr!