Bliži se dodjela Teatar.hr Nagrada Publike

 

teatar

Na velikoj zabavi 21. studenoga u Tvornici kulture saznat ćemo imena dobitnika Teatar.hr Nagrada Publike, o kojima publika odlučuje on-line glasanjem do 20. studenoga u podne.Kako na istom mjestu okupiti vodeća imena domaće kazališne i glazbene scene, ali i njihovu publiku, te se pobrinuti da se svi zajedno sjajno zabave? Recept za to ima portal Teatar.hr koji već treći put organizira dodjelu Nagrada Publike u zagrebačkoj Tvornici kulture. Večer proglašenja laureata te jedinstvene nagrade, ove će godine biti ujedno i 15. rođendanska proslava tog najstarijeg domaćeg neovisnog portala u kulturi.
 

Dodjela nagrada zbit će se 21. studenoga od 21 sat, a na njezinu su programu samo za tu priliku uvježbani glazbeni brojevi što će ih u neočekivanim kombinacijama izvoditi kazalištarci i glazbenici. Tako su na dosadašnjim dodjelama nastupili Darko Rundek i njegov Cargo Trio, Iva Visković, Zoran Prodanović Prlja, Luni Megumi, Ivana Rushaidat, Mislav Čavajda, Jelena Radan, Hana Hegedušić, Damir Urban, Nataša Janjić i brojni drugi…
 
Umjetnički ravnatelj dodjele, Vedran Peternel, i za ovogodišnju dodjelu obećava brojna glazbena iznenađenja koja će uz goste izvoditi all stars kućni band sastavljen od provjerenih proizvođača dobrih vibracija, poput Tina Ostreša (Pips, Chips & Videoclips), Igora Pavlice (Jinx), Duce Vranića (Rundek Cargo Trio), Nenada Sinkauza (East Rodeo), Tene Novak Vincek, Stanka Kovačića i Roka Crnića.
 
Suorganizator dodjele je agencija Fakat, a partneri Splitska banke i Ožujsko pivo, uz čiju potporu uzbuđenja sigurno neće nedostajati, pa će nakon glavnog programa dodjele, uz goste iznenađenja, slavlje dobitnika i rođendanska zabava portala Teatar.hr potrajati do kasno u noć.
 
Ulaznice za dodjelu već su u prodaji na svim prodajnim mjestima Tvornice kulture, u sustavu Entrio, te u web shopu portala Teatar.hr, a sav prihod od njih namijenjen je daljnjem radu tog medija.
 
Temeljem više od 34.000 glasova publike u prvom krugu odabrani su nominirani u deset kategorija, od one za najbolju do one za najprecjenjeniju predstavu godine. Tko će pak biti dobitnici ovogodišnjih Teatar.hr Nagrada Publike odlučuju sami ljubitelji izvedbenih umjetnosti u drugom krugu on-line glasanja koje na adresi http://nagrada.teatar.hr traje do 20. studenoga u podne.
 
Proglašenje dobitnika bit će ujedno i vrhunac najkazališnijeg razdoblja u godini, u sklopu kojeg je neposredno prije Noći kazališta  portal Teatar.hr organizirao i veliku humanitarnu izložbu u podzemnom hodniku HNK u Zagrebu, najavljujući tako transformaciju dodjele u niz festivalskih događanja koja nas očekuju iduće sezone.