HDS ZAMP nagradio pobjednike akcije „Glazbom reci stop maltretiranju!

 

klinci

u. Učenici Glazbene škole Vatroslava Lisinskog iz Bjelovara svojom su obradom pjesme “Ordinary love” grupe U2 osvojili šesteročlani stručni žiri koji ih je jednoglasnom odlukom proglasio pobjednicima. Akciju je 2010. godine pokrenula “Antena Zagreb”, a ove ju je podržao i HDS ZAMP tako što je pobjednicima darovao glazbene instrumente za cijeli rock postav benda.U ovu uspješnu priču HDS ZAMP se uključio kao služba koja štiti i ostvaruje prava autora glazbenih djela i kroz svoj rad podsjeća na poštivanja prava drugih – u našem slučaju, intelektualnog vlasništva koje pripada tvorcima glazbe. Slogan HDS ZAMP-a “Glazba daje vrijednost životu – a mi glazbi” još je jedna poveznica s ovom pozitivnom akcijom pa je bilo prirodno podržati je, te podsjetiti javnost na moć koju glazba ima te kojom obogaćuje svijet.


Sven Pocrnić (14), Tin Pocrnić (12), Hana Novoselec (13) i Borna Brekalo (13) za svoju su glazbenu školu osvojili intrumente, a svirajući na njima, kažu, prekinut će tradiciju sviranja isključivo klasične glazbe u školi. U finalu su nastupili i učenici Gimnazije Josipa Slavenskog iz Čakovca s obradom pjesme “Tamo gdje je sve po mom” grupe Jinx, te Američke međunarodne škole iz Zagreba s pjesmom “All About That Bass” Meghan Trainor.
Talentirani i raspoloženi učenici uistinu su uložili puno truda u pripremu svojih nastupa – višeglasnim pjevanjem, uvježbanim koreografijama i uvjerljivim izvedbama pokazali su zašto su upravo oni zaslužili biti u finalu.

Dok je stručni žiri marljivo zbrajao glasove i odlučivao o pobjedniku, učenicima su se na pozornici pridružili Aljoša Šerić, Ivan Dečak te Davor Gobac. Zajedničkim su snagama izveli pjesme “Autentično osrednji” grupe Pavel, “Tango” grupe Vatra te “Donnu” grupe Psihomodo pop te svima priuštili nezaboravan doživljaj.
Još jednom čestitamo pobjednicima te se nadamo da ovom akcijom borba protiv maltretiranja neće stati –  svakoga dana, cijele godine glazbom recimo “Stop maltretiranju”!Mladim Bjelovarcima čestitali su i uručili instrumente Nenad Marčec, glavni direktor HDS ZAMP-a i Milan Majerović-Stilinović, član žirija i voditelj komunikacija HDS ZAMP-a (slika gore).Poslušajte i pogledajte odličnu live izvedbu ovogodišnjih pobjednika