Još samo nekoliko izvedbi ‘Prave stvari’

jelena

Ako još niste, slavljeničku hit predstava ‘Prava stvar’ kojom kazalište Mala scena obilježava 25. obljetnicu postojanja, pogledati možete u još samo vrlo malo  termina.Jedan od najvećih i najintrigantijih produkcijskih eksperimenata u hrvatskom teatru stigao je u posljednju trećinu svog scenskog puta. Naime, još samo deset dana domaća kazališna publika može pogledati predstavu Prava stvar prema istoimenom tekstu Toma Stopparda, a kojom kazalište Mala scena obilježava četvrt stoljeća postojanja.U kazalištu na zagrebačkom Medveščaku predstavu su odlučili odigrati 30 puta za redom i potom nikad više, što je i publika prepoznala pa su ulaznice u prva dva tjedna igranja – razgrabljene. Tome je zasigurno doprinijela i sjajna glumačka ekipa koju čine  Jelena Veljača, Dražen Čuček, Jasna Bilušić, Frane Perišin, Mislav Čavajda, Lana Helena Hulenić i Marko Hergešić.
 

Predstavu prati i i posebna paleta pogodnosti, nazvana ‘Paket urbane kulture’, a u sklopu kojeg se posjetiteljima u pauzi svake od 30 ekskluzivnih izvedbi toči besplatni pjenušac, dok je za izvedbe utorkom i četvrtkom u cijenu ulaznica osiguran i baby-sitting. Posjetitelji koji na predstavu dolaze vlakovima Hrvatskih željeznica ostvaruju i popust na prijevoz i na same kazališne ulaznice, ali i poput na kupovinu u odabranim trgovinama Centra Kaptol.
25. studenoga na programu je bila tzv. audio izvedba, odnosno predstava posebno prilagođena slijepim i slabovidnim osobama, a koju je Mala scena realizirala  u suradnji s udrugom “Zamisli”. U sklopu te inicijative, a zahvaljujući klinici “Svjetlost” i poliklinici “Optocentar”, kazalište je darovalo 30 besplatnih ulaznica slijepim i slabovidnim osobama.
Izvedba koja je na programu danas  bit će praćena simultanim prijevodom na znakovni jezik, a za nju je gluhim i gluho-slijepim osobama Mala scena također darovala je 30 besplatnih ulaznica.
Uz predstavu, objavljena je i knjiga s prijevodom drame Toma Stopparda, koju se po cijeni od 25 kuna može nabaviti na mrežnim stranicama Male scene ili u samom kazalištu, na adresi Medveščak 2.