Koncert NINE ROMIĆ povodom objave vinila „Stablo“

nina

 

Glazbenica Nina Romić proljetos je predstavila svoj treći studijski album „Stablo“. Vođeno nizom odličnih koncerata „Stablo“ je s vremenom propupalo i razgranalo se. Javila se potreba da ono ne ostane samo u formatu CD-a, već da dobije i svoje LP izdanje.Objavu „Stabla“ na vinilu  Nina Romić i bend proslavit će  koncertom u četvrtak, 13.11. u kinu Grič. Prilika je to da posljednji put ove godine u Zagrebu uživate u koncertu Nine i benda kojeg čine: Frederic Lanz (klavir, klavijature, harmonika), Petar Cvahte (bubanj) i Ivica Antunović (bas gitara).  A ulaznice po cijeni od 40 kn potražite na blagajni kina Grič.

“Promocija u Griču je događaj kojem se jako radujemo. Stablo na LP-u je samo razlog više, nešto što smo baš priželjkivali pogotovo jer se vraća vrijeme vinila i ljudi koji cijene dobru glazbu. Ono sa sobom nosi jednu posebnu nostalgiju, a mi ćemo se potruditi da zvuk Stabla približimo ljudima u Kinu Grič 13.11. Osim mnogih dragih lica koji će biti prisutni, bit će nam zadovoljstvo zasvirati i pred ljudima koji će nas čuti po prvi put,” izjavila je Nina Romić.
Da podsjetimo, Ninu Romić nazivali su draguljem i pionirom novije kantautorske scene; uspoređivali je s Jadrankom Stojaković; glazbu su joj nazivali minimalističkom, svježom, melankoličnom ali zapravo su glavne odlike Ninine muzike beskompromisni pristup onome što iskreno voli. Indie, folk, psihodelija… pravci su uz koje njezine pjesme postaju životnije, šarenije i zanimljive. Ostavljajući iza sebe dva albuma „Daljine“ i „Ptice“ Nina Romić okrenula se novom albumu kojem je dala ime „Stablo“ tražeći i pronalazeći inspiraciju u životu koji nas okružuje, prirodi, malim stvarima, nostalgiji, ljubavi…
LP „Stablo“ u boljim  hrvatskim glazbenim dućanima potražite od četvrtka, 6.11.!