Koncertom The Bad Plus trija Festival ušao u završnicu! – 2. prosinca u Vip clubu u Zagrebu -koncertna promocija albuma Davor Križić experiment

 

trio

Koncertom The Bad Plus trija, još jednim u nizu koji je oduševio publiku koja je ispunila Zagrebačko kazalište mladih, 10. Vip Zagreb Jazz Festival ušao je u završnicu. Fantastični trio s američkog Srednjeg zapada – pijanist Ethan Iverson, kontrabasist Reid Anderson i bubnjar David King – predstavio je novi studijski album „Inevitable Western“, s odličnim autorskim skladbama ovih vrsnih glazbenika koje je publika zasluženo pozvala na bis. Večer u ZKM-u zaokružili su izvedbom, odnosno obradom pjesme „Smells Like Teen Spirit“. Upravo su po takvom mijenjanju skladbi drugih autora, uz prilagođavanje svojem glazbenom ukusu, postali poznati.
 
Posljednji, 15. koncert 10. Vip Zagreb Jazz Festivala, ujedno i završni party održat će se 2. prosinca u zagrebačkom Vip clubu. Naš ugledni jazz trubač i skladatelj Davor Križić, vođa sastava Davor Križić experiment predstavit će istoimeni album i time označiti kraj Festivala koji je, počevši od travnja, u Zagrebu ugostio neke od najvećih jazz glazbenika današnjice. Pred sam kraj jubilarnog izdanja najznačajnijeg regionalnog jazz festivala, njegov direktor Dražen Kokanović je izjavio: “Ljubitelji vrhunskog jazza, dragi prijatelji, hvala vam što nas podržavate već 10 godina. Festival je fantastično posjećen, uspjeli smo pokazati svu ljepotu, šarolikost i raznolikost jazza. Kao i uvijek, jazzeri vole doći u Zagreb, u Hrvatsku. Nadamo se da smo u ovih 10 godina uspjeli građanima približiti jazz i da ćemo uspjeti organizirati Festival i dogodine.”Ne propustite posljednji koncert i završni party 10. Vip Zagreb Jazz Festivala, koncertnu promociju Davor Križić experimenta, 2. prosinca u Vip clubu, s početkom u 20 sati. Ulaz je besplatan.