Medveščak već drugu godinu hrvatski klub s najboljim sportskim brendom – a uvršten je i među TOP 3 sportska brenda u regiji

 

ranko

KHL Medveščak Zagreb hrvatski je klub s najboljim sportskim brendom, a laskavu titulu ”SPORTO brend 2014” ponio je već drugu godinu zaredom! Uz to, Medveščak je uvršten i među TOP 3 sportska brenda u regiji uz NK Maribor i KK Partizan. Zagrebački klub ovom je nagradom dokazao da i mali klubovi uz puno rada i truda mogu postati veliki sportski brendovi prepoznatljivi ne samo u svojoj zemlji, već i u svijetu. No, ovo nije samo uspjeh kluba, već i svih ljudi oko kluba, klupskih partnera i sponzora, kao i vjernih navijača bez kojih ne bi ni bilo današnjeg Medveščaka.Uz Medveščak, iz Hrvatske su još bila nominirana i tri nogometna kluba GNK Dinamo Zagreb, HNK Hajduk i NK Rijeka te jedan ”vodeni” VK Jug CO, a nagrada najtrofejnijem hrvatskom klubu u hokeju na ledu uručena je u četvrtak (20.11.) na SPORTO konferenciji u Portorožu.

”Kad vas javnost drugu godinu zaredom proglasi za najbolji sportski brend i kada to uspijete postići u konkurenciji s velikim domaćim i regionalnim sportskim brendovima duge i bogate tradicije, onda znate da se trud i rad isplate. Svega ovog ne bi bilo bez naših partnera koji podržavaju ovaj klub i navijača zbog kojih ovaj klub živi i zato je ovo priznanje ne samo za klub, već za sve nas zajedno. Bez obzira na zadovoljstvo postignutim i što javnost prepoznaje naš rad i vrijednost, ovo priznanje shvaćamo istovremeno i kao veliki teret. Naime, sada ovo priznanje javnosti moramo opravdati kvalitetom svog rada i vođenjem kluba u budućnosti”, izjavio je Ranko Vučinić,Medveščakov direktor komunikacija koji je uz klub od 2009. i sudjelovao je u stvaranju novog Medveščaka.Prije se SPORTO nagrada za brend godine dodjeljivala samo slovenskim klubovima i sportašima i zvala se SPORTO Znamka leta, ali od 2013. u suradnji s Institutom za istraživanje tržišta Mediana natjecanje je prošireno na područje Hrvatske i Srbije. SPORTO i Mediana tako su razvili istraživanje kvalitete brenda prema osam elemenata – prepoznatljivosti, rezultatu, atraktivnosti imidža kluba, osobnosti, kvaliteti i kvantiteti javnih istupa, globalnom kontekstu i percepciji javnosti.