NOTHING (SAD) i BAZOOKA (Grčka) u Močvari za 18 godina postojanja Radio Studenta

 

plakat

 SSVE nam dovodi najvrući i najhvaljeniji shoegaze bend današnjice! Zaboravite My Bloody Valentine, The Jesus and Mary Chain, Ride i ostale, Nothing je shoegaze iduće razine.Radio Student i SSVE osim shoegaze senzacije Nothing pripremili su i odličan no-wave punk bend Bazooka iz Atene koji će otvoriti koncertni dio a cijelu večer za selekciju na plesnom podiju Močvare brine radijski DJ sastav DJ Gospa, Peki Pele i Mile, što garantira najbolju proslavu 18 godina postojanja Radio Studenta.

NOTHING (SAD)
Web: bandofnothing.com, Relapse, Facebook, Twitter, Last.fm, Discogs, Bandcamp

Nakon dvogodišnjeg boravka u zatvoru zbog nanošenja ozljeda hladnim oružjem te četverogodišnjeg traženja smisla života, Domenic Palermo ponovo započinje stvarati glazbu i izdaje demo EP nazvan “Poshlos” 2011. godine pod aliasom Nothing. Nakon nekoliko pokušaja da okupi stalnu postavu benda Palermo upoznaje Brandona Setta koji svježim pristupom i novim idejamau velike pridonosi Palermovoj viziji za Nothing.

2012. godine zajedno snimaju i izdaju “Suns and Lovers” EP izdan za Big Love Records te sjajan i hvaljen “Downward Years To Come” izdan za A389 Recordings, EP izdanje čiji je koncept posveta nekolicini pjesnika koji su si oduzeli život.
Setta i Palermo prošle godine ponovo odlaze u studio i snimaju debut album “Guilty Of Everything” te potpisuju za kultni Relapse Records, za koji također potpisuju True Widow, ASG, Baroness, Horseback, Indian i Red Fang.

Postavu benda Nothing danas čine Domenic Palermo, Brandon Setta, Kyle Kimball iz Let Down i Nick Basset iz Whirr, čineći uživo opasnu i fantastičnu skupinu energičnih glazbenika dok “Guilty Of Everything” nastavlja dobivati brilijantne recenzije i kritike diljem svijeta.

BAZOOKA (Grčka)
Web: slovenly.com/roster/bazooka, Facebook, Last.fm, Discogs, Bandcamp

Osnovan 2008. godine bend čine Xanthos (gitara, vokal), Panos (bubnjevi), John (bubnjevi) i Billy (bas gitara), a Bazooka danas uz Acid Baby Jesus i Gay Anniversary čini integralan dio sve važnije grčke psych, punk i garažne scene prisutne globalno.

Debut album “Bazooka” izdan je 2012. za Slovenly Recordings, američkoj etiketi iz Rena u Nevadi za koju potpisuju i Subsonics, The Hussy te Acid Baby Jesus, a album i bend redovito dobivaju odlične recenzije u medijima kao što su Punk Globe, Earbuddy, GET-BENT ili MTV.

Bazooka zvuči kako i priliči: dva seta bubnjeva, dvije gitare i bas gitara koji se sudaraju u eksplodirajućom doživljaju prelaženja bagerom preko klasičnih rock i punk utjecaja, sve što suvremen bend treba biti – motiviran, beskompromisan i letalan.

SUBOTA 08.11.- POČETAK 22:00 •  Upad u pretprodaji: 60 KN, na dan koncerta na blagajni kluba: 80 KN