Kiira Korpi osvojila Ledenu: Zagreb je moj sretan grad

kira

Najljepša svjetska klizačica, finska ledena princeza Kiira Korpi, osvojila je Ledenu! Nakon četvrtog mjesta u kratkom programu, bila je puno sigurnija u slobodnom i sa 167.81 bodom uzela zlato na 47. Zlatnoj pirueti Zagreba.Bivša viceprvakinja Europe kojoj je Zagreb bio povratak nakon dvije godine i operacije Ahilove tetive ispunila je svoj cilj plasiravši se na Europsko prvenstvo slijedeće godine. Kiira je tako na drugo mjesto sa samo 1.88 bodova više izgurala do tada vodeću Ruskinju Mariju Artemjevu. Treća je Slovakinja Nicole Rajcova, dok je Slovenka Daša Grm sa sedmog skočila na 4. mjesto.
Hrvatska predstavnica, 15-godišnja Tena Čopor ponovo je bila 26. s ukupno 79.10 bodova i samo 0.44 boda više od kolegice iz reprezentacije, tri godine starije Valentine Mikac koja je sa 78.66 završila kao 27.

– Europsko prvenstvo je bilo moj zadatak. No nisam planirala da ću se ovdje odmah plasirati i na Svjetsko prvenstvo. Zagreb je očito moj sretan grad. Uživala sam ovdje klizati, hvala Vam što ste me primili iako još nisam u najboljoj formi, ali sigurno ću se vratiti kada budem na vrhuncu. Nadam se već na slijedećoj Pirueti – obećala je Kiira Korpi.
Posljednji komplet medalja s Piruete pripao je američkom plesnom paru Madison Hubbell i Zacharyu Donohueu. Nakon kratkog programa držali su drugo mjesto, no u slobodnom su s programom klizanim na mix pjesama Lane del Rey, Beyonce i Fergie i sa 166.74 boda preskočili do tada vodeće Talijane Charlene Guignard i Marca Fabbria koji su osvojili srebro sa malih 0.28 bodova zaostatka. Brončani su Španjolci, Sara Hurtado i Adria Diaz sa 150.00 bodova.