LAURA STEVENSON (SAD), I THE MARSHMALLOW NOTEBOOKS (Zagreb) U ZAČARANOJ MOČVARI

LauraStevenson515

Začarana Močvara je projekt koji nastavlja tradiciju organiziranja koncerata intimnijeg ugođaja, pod umjetničkim vodstvom Nine Romić, a
 predbožićno izdanje Začarane Močvare svojim će gostovanjem uveličati zapažena kantautorica Laura Stevenson iz prijateljskog SAD-a testari znanac Matija Habijanec iliti The Marshmallow Notebooks. Laura Stevenson od malih je nogu okružena glazbom – klavir je počela svirati već kao petogodišnjakinja, a srednjoškolske dane je, osim odlascima na punk koncerte, kratila i pjevanjem u zborovima. Njen glazbeni put postao je nešto ozbiljniji kad se kao klavijaturistica priključila pop punk kolektivu Bomb The Music Industry! Ubrzo počinje pisati vlastite pjesme i samostalno nastupati, a nedugo nakon toga joj se kao prateći bend priključuju The Cans.
Laura je uz pratnju svojih Konzervi snimila tri albuma, od kojih je posljednji, “Wheel”, skoro pa remek djelo žanra koji last.fm opisuje uobičajenim tagovima poput “indie folk/pop/rock”, “singer/songwriter”, “sweetest female voices”, “cool ladies”, “music that could be too badass for me” i inima.
Od 2010. naovamo, Laura Stevenson & The Cans odsvirali su popriličan broj koncerata i turneja, od kojih definitivno valja izdvojiti onu američku s Against Me! i Cheap Girls, a ubrzo nakon povratka iz Europe, početkom sljedeće godine, Laura kreće na akustičnu turneju po SAD-u s Kevinom Devineom i emo superherojem Evanom Weissom, poznatijim kao Into It. Over It. Ukoliko navedena imena nisu dovoljna preporuka, spomenimo i to da je Laura Stevenson posljednja dva albuma objavila za Don Giovanni Records, koji je svijetu već podario brojna izvrsna izdanja izvođača poput Screaming Females, Waxahatchee, The Ergs!, Big Eyes, Shellshag i Tenement.
http://youtu.be/X-GMtVxhJd4

THE MARSHMALLOW NOTEBOOKS (Zagreb)
Krapinski indie rock kantautor s zagrebačkom adresom, jedan od rijetkih ljudi koji nisu naporni kad u parku zasviraju akustaru, vlasnik jednog od najhvaljenijih domaćih albuma iz 2013. i generalno ugodan tip u još jednoj epizodi Začarane Močvare.
DJ koji si je ime nadjenuo po kultnom mjestu okupljanja dobrih poznavaoca muzike s kraja 80-ih gdje je i sam bio DJ ’87 i ’88 godine. Tako će posjetioci ove Začarane Močvare imati priliku uživati u posebno odabranoj glazbi s vinila. Tu će se naći UK/SAD folk/rock s kraja 60-ih i početka 70-ih, kao i probrani singer-songwriteri poput Sandy Denny, Joni Mitchell, Kate Wolf, Lucinda Williams, Shelagh Macdonald, Linda Perhacs, Richard i Linda Thompson, Gene Clark, Townes Van Zandt, Ian Matthews. Bendovi Fairport Convention, Pentangle, Tudor Lodge, Trees, Youngbloods, Mason Profitt, Horslips i još pokoje iznenađenje.

http://youtu.be/oePQq3DHRiE