Premijera video spota Dine Merlina za pjesmu “Sve do medalje”

 

merlin

Nakon pjesama “Ruža”, “Školjka” i “Sunce”, Dino Merlin je u emisiji “Konačno petak” na BHT1 premijerno predstavio video spot za pjesmu “Sve do medalje” – četvrti po redu singl sa novog albuma “Hotel Nacional”.Video spot je istovremeno objavljen i na Dininom službenom YouTube kanalu koji broji preko 30,000 pretplatnika te ga time čini jednim od najvećih u državi. Merlinove pjesme zavladale su društvenim mrežama, a njegovi spotovi bilježe milijunske preglede – samo na njegovom YouTube kanalu pregledani su više od 25 milijuna puta!Neposredno nakon objave albuma „Hotel Nacional“, pjesma „Sve do medalje“ se izdvojila kao jedna od pjesama miljenica publike. Društvena mreža Instagram bila je tjednima preplavljena stihovima iz pjesme #Svedomedalje unatoč tome što pjesma nije bila objavljena na Dininom YouTube kanalu kao što su objavljene ostale pjesme sa albuma.

 

Inače, objavu albuma “Hotel Nacional” Dino je obilježio svjetskom turnejom koja ga je do sada vodila od Jadrana do Pacifika. Početak turneje koju sam Merlin u medijima naziva “pripremom za velike utakmice koje će tek uslijediti naredne godine”, počinje spektakularno – obara rekorde posjećenosti i prodaje ulaznica u Sjedinjenim Državama, Kanadi, Norveškoj, Njemačkoj, Švedskoj… Čak i u gradovima u kojima prvi put nastupa, poput Udena u Nizozemskoj, prošle nedjelje, dvorane su premale za sve one koji žele prisustvovati istinskoj muzičkoj poslastici. Na hiljade posjetilaca sa nestrpljenjem očekuje nove nastupe širom Evrope i svijeta i vrhunski show koji Čarobnjak redovito priređuje bez obzira radi li se o nastupima u dvoranama ili pred stadionskom publikom.
Dino Merlin je najavio i četvrti po redu nastup na sarajevskom olimpijskom stadionu Koševo, koji će se održati 25. svibnja 2015. godine. Dino Merlin ostaje jedini izvođač koji je održao tri koncerta na Koševu, a svojim četvrtim nastupom će nadmašiti i samog sebe kao jedinog glazbenika koji je nastupao tri puta na najvećem bosanskohercegovačkom stadionu.
POGLEDAJTE NOVI SPOT ZA PJESMU “SVE DO MEDALJE” NA LINKU:
https://www.youtube.com/watch?v=T8I96qZO-CI&feature=youtu.be