PUHAČKI ORKESTAR ROZGA OBJAVIO CD S PRIJATELJIMA – BOŽIĆ U ROZGI

rozga

Puhački orkestar Rozga objavio je CD pod naslovom “Božić u Rozgi” . Uz Orkestar na CD-u sudjeluju gosti pjevači: Adam Končić, Vid Balog, Mirko Švenda – Žiga, Zdenka Kovačiček, Adalbert Turner – Juci, Branko Greblički – Ventek, Josip Derniković, Ana Kraljević, Danijela Pintar – Stanišak, Mihaela Horvat i Tihomir Kožina koji su se svojim izvrsnim izvedbama odlično uklopili uz zvuk puhačkih instrumenata na 9 poznatih božićnih napjeva.  Na CD se nalaze i instrumentalne verzije istih napjeva, te jedan medley.Pažljivo osmišljeni aranžmani te uživljeni glasovi vokalnih solista na jedinstven način prenose dio božićnog glazbenog blaga. Tradicija se ogleda u izvedbama nekih od najstarijih hrvatskih božićnih pjesama, kao što je Narodi nam se kralj nebeski  koja datira još iz 17. stoljeća ili U to vrijeme godišta koja se pjeva još od 15. stoljeća kad je prevedena na hrvatski jezik. Neiszostavni napjevi su Kirie Eleison, Svim na zemlji, Veselje ti navješćujem i Tiha noć. Tu su i popularne White Christmas, Santa Claus Is Comin’ To Town i Bijeli Božić.

Jedinstvena suradnja amaterskog puhačkog orkestra s vrsnim profesionalnim pjevačima podcrtava duh zajedništva koji je posebno naglašen za Božić i omogućuje užitak slušanja, dok drugi dio ovog izdanja s instrumentalima istih pjesama pozivaju na aktivno uživanje, odnosno da pjevanjem uz zvuke Puhačkog orkestra Rozga u svoj dom unese dio ovog izuzetnog glazbenog ugođaja.
Puhački orkestar Rozga osnovan je prije 112 godina, nastupa na raznim smotrama na kojima osvaja mnogobrojne nagrade, održava koncerte ne samo u Hrvatskoj već i u mnogim državama Europe. Tijekom svog djelovanja ostvario je suradnju s brojnim pjevačima i glumcima. Do sada je objavio 3 nosača zvuka. PO Rozga tradicionalno od 1998. godine održava Božićni koncert u Rozgi, mjestu u općini Dubravica, a ovaj CD je kruna ne samo tog koncerta već i stoljetne tradicije tog kraja – pleh muzike kao važnog dijela hrvatske tradicijske kulture. Božićni koncerti u Rozgi poznati su i po tome što im prisustvuje više ljudi nego što Rozga ima stanovnika.