SAVRŠEN SPOJ: TAMARA OBROVAC QUARTET I RASPRODANA GORGONA!

tamara

 „Zaista je sve bilo prekrasno…Kad se spoje izvrsni produkcijski uvjeti u dvorani Gorgona, odlična organizacija i odličan klavir, ozvučenje i svjetlo, te puna dvorana i sjajna publika, onda to znači samo jedno – čisti užitak. Zahvaljujem svima od srca!“ – riječi su koje je uputila Tamara Obrovac putem službene facebook stranice nakon rasprodanog koncerta u zagrebačkom MSU!


Dvorana Gorgona sinoć je bila premalena za sve koji su htjeli ući na koncert Tamara Obrovac Quarteta. Matija Dedić, Krunoslav Levačić, Žiga Golob i Tamara Obrovac, uz vrhunsko muziciranje u dupkom punoj dvorani Gorgona, kojim su promovirali album „Ulika revival“, publici su priuštili i fenomenalnu atmosferu, protkanu najfinijim nitima jazza, istarskog dijalekta i specifične duhovitosti koja odlikuje svakog od navedenih glazbenika. Svaki je koncert čaroban na svoj način i ima svoju publiku, ali spoj Quarteta u MSU bio je nesvakidašnji doživljaj, perfektno zaokružen zalogajima istarskog sira i natopljen malvazijom, roséom i teranom nakon koncerta!Nastup u MSU bio je dio europske turneje, a Quartet nastavlja promovirati ovaj, od strane inozemne i domaće kritike iznimno hvaljeni album „Ulika revival“ koncertima u Beču i Ljubljani te nastupima na festivalima u Njemačkoj, Austriji i Švicarskoj tijekom 2015. CD „Ulika revival“ objavljen je za švicarsku izdavačku kuću Unit records, u lipnju 2014., a sadrži
reinterpretacije Tamarinih skladbi s albuma „Ulika“ iz 1998. godine, posvećenog njenoj baki Uliki, na kojem je po prvi puta bio predstavljen Tamarin novi način razmišljanja i komponiranja u kojem se spaja mnogozvučje istarske glazbe i dijalekta s univerzalnim jazz izričajem.