Boško Jović Trio na Zagreb Guitar Festivalu!

bosko

Cijenjeni bosanskohercegovački gitarist Boško Jović u četvrtak, 15. siječnja nastupa u Klubu Sova u Zagrebu, u sklopu Zagreb Guitar Festivala. Ovaj izuzetan gitarist, etnomuzikolog te profesor u Srednjoj muzičkoj školi u Sarajevu, ovom će prilikom zagrebačkoj publici premijerno predstaviti nedavno objavljeni prvijenac “Buđenje” (Aquarius Records), a pridružit će mu se kontrabasist Edvin Hadžić i violinist Vanja Radoja, ujedno i suradnici na albumu. Boško Jović na Zagreb Guitar Festivalu održat će i seminar i radionicu pod nazivom “Guitar world music i klasična gitara”.
Jovićev debitanski solistički album “Buđenje”, osim naslovne autorske skladbe donosi još devet instrumentalnih obrada tradicionalne glazbe s područja regije za koje Jović potpisuje aranžmane. Od uvodne “Buđenje” do završne “Macedonian Song” smjestio se cijeli jedan univerzum mirisa, boja, okusa i najbitnije – intimnih priča koje su nekada ispričali neki ljudi, a koje su i danas aktualne, svježe i svačije, a opet intimne. “Buđenje” je svojevrsni sountrack atmosfere ovih prostora koju je Boško Jović, klasično školovani gitarist iz Zenice, s akustičnom gitarom predivno dočarao, s izvanrednom sposobnošću da uvuče slušatelja u svoj svijet i tu ga zadrži – dugo.

Zagreb Guitar Festival u svom premijernom izdanju od 15. do 18. siječnja okupit će gitariste svih profila; učenike, studente, profesore i ostale ljubitelje klasične i jazz gitare iz Hrvatske, Austrije, Njemačke, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Crne Gore, Kosova, Makedonije, Poljske, Slovačke, Slovenije i Srbije uz gostovanje nekih od najboljih hrvatskih gitarista – predavača i koncert majstora te renomiranih gostiju iz inozemstva. U sklopu Festivala održat će se i jazz & world music radionice te večernji koncerti. Radionice će uz Boška Jovića voditi i Ante Gelo, istaknuti hrvatski jazz glazbenik i producent
četvrtak, 15. siječnja, Klub Sova, Zagreb, početak: 22 sata Hebrangova 10 (ulaz iz Gajeve)