dm Zagreb Ski Legends“ – Uz Janicu, Niku i Anu za humane svrhe skijaju Tomba, Dorfmeister, Križaj, Franko, Accola, Palander i brojni drugi

dm 

Uz prestižne slalomske utrke, u sklopu Vip Snow Queen Trophya održat će se i humanitarna utrka najvećih skijaških legendi koje su izvrsnim rezultatima pisale povijest skijanja. Legedne su svoje profesionalne karijere završile, no za sljemensku publiku još će jednom stati na skije u humanitarnoj utrci “dm Zagreb Ski Legends” koja će se održati 4. siječnja, u poslijepodnevnim satima, nakon ženskog slaloma.Sljemenska publika će u tako će ponovno uživati u paralelnom veleslalomu Marca Girardellija, Bojana Križaja, AlbertaTombe te naših Janice Kostelić, Ane Jelušić i Nike Fleiss. Po prvi puta će se u ovoj utrci pojaviti višestruka olimpijska pobjednica Michaela Dorfmeister, švicarska skijaška legenda Paul Accola, sjajna slovenska slalomašica Urška Hrovat, najbolji finski alpski skijaš Kalle Palander i starijima dobro poznati osvajač srebrne medalje u veleslalomu na olimpijadi u Sarajevu 1984. godine, slovenac Jure Franko.

Ove godine humanitarna misija je sakupiti novac za Specijalnu bolnicu za kronične bolesti dječje dobi u Gornjoj Bistri i Forum za kvalitetno udomiteljstvo djece. Priča o dm-u i skijanju na Sljemenu započela je 2009. godine kada je dm u suradnji s Hrvatskim skijaškim savezom organizirao prvi dm damSKI kup.Humanitarna strana Vip Snow Queen Trophyja pokazuje se i kroz suradnju Hrvatskog skijaškog saveza i Hrvatskog crvenog križa. Na ovogodišnje utrke Vip Snow Queen Trophyja stiže četrdesetak djece stradalih u poplavama ovoga ljeta u Gunji. Djecu će na Sljeme iz Slavonije dovesti autobus Stopić Toursa, a u vrijeme utrka bit će smješteni u Domu Crvenog križa na Sljemenu zajedno s još dvadesetak djece hrvatskih branitelja. Hrvaski skijaški savez je svoj djeci osigurao ulaznice za utrke, a sponzori će im osigurati i poklon pakete.