Kostelić, Zubčić, Zrnčić Dim, Vidović, Rodeš i Kolega spremni za utrku na

 

skijasi

 Uz najboljeg hrvatskog skijaša Ivicu Kostelića muški slalom Audi FIS Ski World Cup “Vip Snow Queen Trophy” 2015 – Zagreb/Sljeme vozit će i Filip Zubčić, Natko Zrnčić Dim, Matej Vidović, Istok Rodeš i Elias Kolega, mladi skijaši od kojih neki već ostvaruju dobre rezultate. „Ova zagrebačka utrka uvijek nam je prva među jednakima i svi zajedno smo vrlo motivirani da nastupimo u najboljem svjetlu pred svojom publikom i na svom brdu. Ovo je jedna posebna utrka i za nas znači najviše“, naglasio je Kostelić kojemu unatoč dobro odrađenim pripremama forma nije dobra, a probleme mu zadaje bolno koljeno. Ivica je izrazio zadovoljstvo količinom snijega i najavio dobru predstavu. „Ekipa sada ima nekoliko nas koji mogu ostvariti plasmane među prvih trideset. Volio bih spojiti dva dobra laufa i pomaknuti se prema naprijed u poretku. U ovom stanju u kojem sam sada bio bih zadovoljan s mjestom među prvih petnaest. Sa svime boljime od toga bilo bi odlično. Ono što je najvažnije je ući u drugu vožnju“, zaključuje Kostelić.

Natko Zrnčić Dim nije nastupao na prethodnim utrkama zbog ozljeda. „Ove sezone vozio sam spust i Super G, i ovo mi je prvi slalom u sezoni. Nisam u slalomskoj formi no nekoliko posljednjih dana treniram i odvozio sam jedan FIS slalom. Nadam se da neću sam sebe razočarati i pokušat ću odmjeriti snage s najboljim slalomašima“, ističe Zrnčić Dim.Filip Zubčić, koji je zablistao nedavno u veleslalomu vraća se na Sljeme nakon dvije godine. „Veselim se utrci na Sljemenu i ne osjećam pritisak jer je slalom ipak jedna sasvim
drugačija disciplina. Slalome sam u sezoni solidno odvozio i pokušat ću ovdje napraviti dobar rezultat“, najavio je Zubčić.Mlada nada Elias Kolega izrazio je zadovoljstvo što je dobio priliku skijati na Sljemenu. „Sezonu sam počeo na američkom kontinentu, no ne mogu reći da sam ostvario svoje želje. Posljednjih dana dobro se osjećam na treninzima. Staza je izvrsno pripremljena i nadam se da ćemo dobiti priliku za dobar rezultat“, kazao je Kolega.Istok Rodeš, kojemu je slalom nabolja disciplina, sezonu je također započeo u Americi. „Treninzi su mi od početka sezone bili dobri, no na nastupima nisam bio dovoljno dobar. Znam gdje sam griješio i sada se osjećam dobro i te greške mogu popraviti. Ako dobro odradim prvu vožnju sve je moguće“, naglasio je Rodeš.Matej Vidović se upravo vratio s Europskog kupa u kojemu je zabilježio dobre rezultate u slalomu. „Meni ovo nije premijerni nastup na Sljemenu, na kojem sam već dva puta na Sljemenu nastupio. Ovo mi je vjerojatno jedina prilika da vozim Svjetski kup ove godine. Nemam rezultatskih ciljeva i pokušat ću odskijati najbolje što mogu“, najavio je Vidović.Javno izvlačenje brojeva za muški sljemenski slalom je sutra u 18 sati na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu. U utorak, 6. siječnja, na programu su utrke – 15.05 sati start prve i 18.10 start druge vožnje.