Povratak legendarnog benda DRUGI NAČIN s novom pjesmom „Jedro za oluju“

drugi-nacin

 

Poznati po svojim bezvremenskim hitovima  „Prođe ovaj dan“, „Piši mi“ te mnoge druge pjesme koje su obilježile 70-te i 80-te godine, zagrebački rock bend Drugi način, nakon dugo vremena predstavljaju potpuno novu pjesmu „Jedro za oluju“.Pjesma „Jedro za oluju“ snimljena je u Stargate studiju u Zagrebu, gdje je odrađen mix i mastering pjesme, a za produkciju su zaslužni Božo Ilić i Hrvoje Prskalo.Za pjesmu je paralelno snimljen i video spot u Tvornici kulture i na obroncima Zagrebačke gore. Kao redatelj spota potpisuje se Igor Ilić, a za produkciju videa zaslužan je studio Div.

 


 

„Tekst pjesme na metaforički način govori o životu polazeći od pjesničke paradigme da je život kao more – ponekad mirno, ponekad olujno. Od nas se samo očekuje da naučimo ploviti tim morem.“ – pjesmu slikovito opisuje frontmen benda Branko Požgajec.Krajem prošle godine bend je proslavio 40 godina od osnivanja, a pjesma „Jedro za oluju“ ujedno je i najava novog studijskog albuma kojeg možemo očekivati ove godine.
Tijekom godina bend je mijenjao članove postave, a danas postavu Drugog načina čine:
Branko Požgajec (vokal/flauta), Božo Ilić Dugi (bas gitara), Ernest Vinković (gitara/vokal), Damir Vuk (klavijature/vokal), Mario Domazet (gitara), Mladen Palenkaš (bubnjevi/udaraljke/vokal).
Novi spot „Jedro za oluju“ možete pogledati na sljedećem linku:https://www.youtube.com/watch?v=gQNmzhqh3Cg&