2CELLOS PROMOVIRALI ALBUM “CELLOVERSE” I DOKUMENTARAC “2CELLOS FROM PULA 2 PULA”

 

2

 

2CELLOS, Luka Šulić i Stjepan Hauser, proveli su vikend iza nas u Zagrebu kako bi izlazak “Celloverse” albuma proslavili s hrvatskim obožavateljima i medijima iz Hrvatske i Slovenije. Vjerni obožavatelji su s nestrpljenjem u prepunom Aquarius Music Shopu iščekivali potpis na njihove primjerke CD-a i naravno fotografiju.U CineStaru Zagreb održana je promocija albuma “Celloverse” nazvanog po njihovoj autorskoj pjesmi. Čelisti su naglasili da je ovaj album povratak njihovim korijenima, a početak tog novog “rođenja” nakon dva albuma, počeo je spotom za pjesmu “Thunderstruck” koji je do sada pogledan više od 33 milijuna puta na YouTubeu.

Film “From Pula 2 Pula”, u produkciji Red Bull Media Housea, prati Stjepana Hausera i Luku Šulića ulicama Stjepanovog rodnog grada – Pule. Kamere su zabilježile neke od vrhunaca na koncertu u prepunoj pulskoj Areni, pripreme za koncert  i kratku priču o njihovim počecima. Prisjetili su se naravno spota “Smooth Criminal” snimljenog spontano, na brzinu i u skromnim uvjetima, koji je ih je s You Tubea lansirao u zvijezde.
  Koncert u Areni bio mi je posebno važan jer je Pula moj rodni grad, još kao mali prolazio bih pored Arene i zamišljao kako bi bilo svirati tamo, sada mi se to ostvarilo, jer kada se usudiš sanjati, čuda se događaju – poručio je Hauser na promociji.Album “Celloverse” je prvi na Billboardovoj listi klasične glazbe i na Billboardovoj listi klasičnih crossovera. U samo nekoliko dana prodaje, Celloverse se popeo na #5 top liste najprodavanijih inozemnih albuma u Hrvatskoj.