DETOUR JURIŠA NA PET PORINOVIH NOMINACIJA A ZA PRVI DAN PROLJEĆA PRIPREMA KONCERTNU POSLASTICU “ACOUSTIQUE U SAX-u”

 

detour1
 
Treći aktualni studijski album ‘A što ak’ ja…’ pokazao se prijelomnim za trenutno najveću electro acoustic pop glazbenu atrakciju, grupu Detour. Iza njih je uspješna koncertna promocija albuma, koja se dogodila 07.11.2014. pred dupkom punim velikim pogonom Tvornice kulture. Posljednje dvije godine njihovi singlovi učestalo osvajaju vrhove top lista i postaju jednima od najvrćenijih pjesama u radijskom eteru gdje su status hita priskrbile pjesme: ‘Srce veliko’, ‘Snijeg’, ‘Daleko’ i ‘Plešem sama’. Treba, također, naglasiti kako se krajem godine album našao na većini godišnjih top 10  lista najboljih albuma (naravno, s odličnim ocjenama), a nisu izostale ni afirmativne recenzije da bi završnu potvrdu svega što su radili u protekle dvije godine, pa i svih ovih osam godina postojanja, dobili prošlotjednim nominacijama za glazbenu nagradu Porin i to u prestižnim kategorijama:
1. Pjesma godine – Plešem sama
2. Album godine – A što ak’ ja…
3. Najbolji pop album – A što ak’ ja…
4. Najbolja izvedba grupe s vokalom – Snijeg
5. Najbolja snimka – A što ak’ ja…
 

‘Ishodom smo ostali malo zatečeni no nije da se nismo nadali kojoj nominaciji ali sigurno ne u tolikom broju. Sve kategorije su laskave, tako da ako se dogodi nagrada u bilo kojoj kategoriji bit ćemo zadovoljni, al naravno da pjesma i album godine imaju najveću težinu.’ izjava je Nenada Bourgudana koji uz Maju Posavec čini autorski tandem skupine, a ujedno je zaslužan i za produkciju samog albuma, dok od članova grupe tu još treba istaknuti Alena Križaja na bass gitari, Edija Grubišića na bunjevima i Dominika Žagmeštera na klavijaturama.
Aktualni studijski album ‘A što ak’ ja…’ trenutno se promovira kroz već sedmi službeni singl  ‘Nova nada’ za kojeg se proteklog tjedna snimao video broj čija je premijera planirana kroz idućih par dana. Od svojih nadolazećih koncertnih aktivnosti Detourovci najavljuje svoje nastupe već ovog vikenda 13.02. u Zadru u klubu Arsenal, dok će ih splitska publika imati prilike slušati za Valentinovo u klubu O’hara.
Nakon velikog prošlogodišnjeg koncertnog nastupa u Tvornici,  za prvi dan proljeća – 21.3. – Detour priprema posebnu koncertnu poslasticu u zagrebačkom klubu Sax gdje će u intimnom okruženju s posebno pripremljenim aranžmanima održati svoj prvi akustični koncert – “ACOUSTIQUE U SAX-u”. Na playlisti bi se trebali naći i neki naslovi koje do sada nisu izvodili uživo, a u planu su i neke zanimljivo prearanžirane obrade.