U PRODAJI NOVI STUDIJSKI ALBUM BOBA DYLANA “SHADOWS IN THE NIGHT”

dylan

Od danas je ie u prodaji album “Shadows In The Night” (Columbia Records/Menart) . Riječ je o kolekciji nove glazbe koju je ovaj jedinstveni kantautor pripremao tri godine nakon izlaska posljednjeg albuma “Tempest”. Izdanje je najavio pjesmom “Full Moon And Empty Arms”
Bob Dylan je na novom studijskom albumu, Shadows In The Night  oživio deset klasika Franka Sinatre. Ovo je Dylanov 36. studijski album u karijeri, na njemu je deset pjesama, koje je producirao  Jack Frost.
“Bila je istinska privilegija napraviti ovaj album. Želim napraviti ovako nešto već neko vrijeme, ali nisam bio dovoljno hrabar da djela, čiji su komplicirani aranžmani predviđeni za 30 članova orkestra, pretvorim u glazbu za petočlani bend. To je bio ključ čitave priče. Svi smo poznavali ove pjesme izuzetno dobro. Sve smo ih već svirali uživo. Ideja je bila da snimimo iz jednog, eventualno dva puta. Bez dodatnog ispravljanja. Bez gluhe sobe, bez slušalica. Snimke nismo odvajali po kanalima, a  većinu albuma  miksali smo u hodu. Ne gledam na to kao da smo obradili ove pjesme. One su bile dovoljno obrađivane. Zapravo, može se reći da su ove pjesme bile sahranjene. Ono što smo ja i bend napravili je suprotno od toga, mi smo ih otkopali. Podigli ih iz groba i izvukli ih na svjetlost dana.”

Direktor Columbia Recordsa, Rob Stringer objašnjava:”Nema gudača, limenih instrumenata, pomoćnih vokala, odnosno drugih detalja koji se obično koriste u standardnim baladama. Umjesto toga, Bob je je uspio pronaći način da u pjesme, poput infuzije, unese novi život i da im vrati značaj u sadašnjem vremenu. Podigao ih je iz groba na svjetlost dana. Ovo je briljantna ploča i svi smo vrlo nestrpljivi da je predstavimo javnosti ”.
Album je osvojio pohvale hrvatskih i inozemnih kritičara. Uz to, glazbeni kritičari su proglasili i prethodnih pet albuma Boba Dylana jednima od najboljih u njegovoj karijeri, a postigli su i komercijalni uspjeh. Time Out My Mind  je dostigao platinastu tiražu i donio Dylanu nekoliko Grammy nagrada, između ostalih i onu za album godine.
Love and Theft  nastavio Dylanov platinasti niz, zaradivši nekoliko Grammy nominacija te Grammy nagradu za najbolji, suvremeni folk album.Modern Times, objavljen 2006, postao je jedan od umjetnikovih najpopularnijih albuma, prodavši se do sada u preko 2,5 milijuna primeraka. Taj album mu je donio i dvije Grammy nagrade. Together Through Life je prvi album Boba Dylana koji se po izlasku popeo na #1 istovremeno u Americi i Velikoj Britaniji te još pet drugih država, a na putu je da prijeđe  milijun prodanih primjeraka. Tempest  je ušao na top 5 u čak 14 zemalja.Tijekom duge karijere, Bob Dylan je prodao  više od 125 milijuna albuma.

SHADOWS IN THE NIGHT :

  1. I’m A Fool To Want You  
  2. The Night We Called It A Day  
  3. Stay With Me  
  4. Autumn Leaves  
  5. Why Try to Change Me Now  
  6. Some Enchanted Evening  
  7. Full Moon And Empty Arms  
  8. Where Are You?   
  9. What’ll I Do  
  10. That Lucky Old Sun