Vježbe sa aerobik trakom

Beneficije koje vam pruža vježbanje s pilates trakom su energija, mišićna masa i topljenje kalorija. Ove vježbe također su korisne i za istezanje i jačanje mišića, kao i za pravilno disanje. Rezultati ovakvog načina vježbanja vidljivi su na cijelom tijelu. Rastezljiva aerobik traka za vježbanje je sve što vam treba kako biste napumpali mišiće. Kada ne možete u teretanu ili ste na godišnjem odmoru, ovim vježbama ćete održati mišićnu masu, potrošiti višak kalorija i podići raspoloženje, dok početnici i oni manje napredni mogu očekivati i porast mišićne mase.

Podlaktice

U stojećem položaju uhvatite jedan kraj aerobik trake s dlanom okrenutim prema dolje, a drugi kraj nagazite desnom nogom. Podižite ruku sve dok vam dlan ne zauzme položaj kada gleda prema naprijed. Ostanite kratko u tom položaju i polagano ruku spustite u donji početni položaj. Napravite 2-3 serije svakom rukom u 10-20 ponavljanja.

Biceps

Desnom rukom uzmite jedan kraj aerobik trake, dok je drugi nagažen desnom nogom. Podižite desnu ruku sve dok se biceps ne dodirne s podlakticom. Ostanite kratko u tom položaju i polako vratite ruku u donji položaj. Izvedite 2-3 serije svakom rukom u 10-20 ponavljanja.

Ramena

U stojećem položaju uzmite oba kraja rastezljive trake držeći ruke iznad glave. Povlačite traku prema dole i u stranu, sve dok vam ruke ne dođu do paralelne pozicije u odnosu na pod. Izvedite oko 20 ponavljanja.

Leđa

Sjednite na pod i uzmite oba kraja rastezljive trake, sa sredinom trake preko oba stopala. Držeći leđa i noge ravno, povlačite traku unazad veslačkim stilom. Kada zategnete lopatice, zastanite kratko i lagano vratite ruke u početni položaj. Izvedite 3-4 serije u 20 ponavljanja.

Noge

Sjednite držeći oba kraja trake preko desnog stopala. Započnite pokret podignutom nogom držeći je pod kutom od 90 stupnjeva. Polako gurajte nogu prema naprijed sve dok se ne ispruži do kraja i ponovite drugom nogom. Izvedite 3-4 serije svakom nogom u 20-50 ponavljanja.