Danski psihodeličari Mythic Sunship 18.4. u Močvari

mocvara

Četveročlani instrumentalni bend po prvi puta dolazi u Zagreb u sklopu europske turneje na kojoj promoviraju svoj treći album naziva “Upheaval” izdanog na El Paraiso Records, label koji je nastao kao dio dugogodišnjeg rada benda Causa Sui.Mythic Sunship svira improvizirani/long form rock koji je inspiriran jap/kraut/space rockom, free jazzom, stonerom i ostalim žanrovima, a rezultat je kombinacija snažnih jamova isprepletenih repetitivnim psihodeličnim dionicama.Kao postojani član underground scene u Kopenhagenu, opisani su kao jedan od interesantnijih bendova europske psyche scene, a do sada su nastupali diljem planete i nastupali uz Moon Duo, Causa Sui, King Gizzard & The Lizard Wizard i mnoge druge.


Biti će tu i Seven Mouldy Figs (7MF). To je alternativni rock bend iz Zagreba. Osnovan je 2012., a aktivan od trećeg mjeseca 2013. Uz poneke promjene u postavi bend na ljeto 2014. postaje trio i nastavlja u pomalo psihodeličnom smjeru.
Laura T. (bubanj/back vokal), Laura M. (bas/back vokal) te Lucija (gitara/vokal) iza sebe imaju dva EP-a te album prvijenac “Labyrinth” (rujan 2016.) koji je zasluženo dobio veliki broj pozitivnih recenzija u Hrvatskoj i regiji.
Iza sebe imaju mnoštvo koncerata po Hrvatskoj, Sloveniji, Austriji, Švedskoj, Njemačkoj, Švicarskoj, Srbiji i BiH te izvode samo autorske pjesme na engleskom jeziku.

SRIJEDA 18.04.2018. • VRATA 20:00 • POČETAK 21:00 • UPAD 40 KN