Zadarski Sexymotherfuckersi nastavljaju promicati hop cup, što će biti i ime njihovog drugog studijskog albuma

 


“Sredozemna medvjedica” novi je singl, pjesma koja govori o jednom mladom ribaru koji na težak način zarađuje za život, a što ne proda podijeli jer je dobra duša otočkog mjesta.
Za njega zakon ne vrijedi te se snalazi na sve moguće načine, kao što su se snalazili i njegovi preci. Glazbu i tekst potpisuju frontmen benda Ivo Petrić i gitarist Marin Mrva dok je za produkciju zaslužan Ivan Grancarić Granco.

Izvrstan animirani videospot potpisuju dečki iz studija Rudnik Film, Mario Đorđević Noyz (hip-hop grupa Who See) i ilustrator Nemanja Abazović.
“Veoma mi je drago da je moj Rudnik Film bio zadužen za animaciju spota za ovu pjesmu. Veliki je gušt bio sarađivati sa ekipom sa kojom dijelim primorski duh, tako da smo se veoma brzo i veoma dobro razumjeli o procesu izrade vizuelnog dijela. Kao bonus nam je došla tematika vezana za more, pošto crtanje i animiranje ovakvih motiva tokom zime liječi depresiju i ljeto nekako brže dođe”, izjavio je Mario Đorđević, poznatiji kao Noyz iz hip-hop grupe Who See.