KUD Idijoti i njihov najžešći album “Megapunk” dobio vinilno reizdanje u ograničenoj tiraži

Dancing Bear objavljuje vinilno reizdanje kultnog albuma “Megapunk” KUD-a Idijoti, prema mišljenju benda, ali i fanova, jednog od njihovih najznačajnijih, najboljih i najkompletnijih albuma.
Glavni razlog objavljivanja vinilnog reizdanja je činjenica da “Megapunk”, originalno objavljen 1995. godine pod etiketom Primitvc Glasbic, duže vremena nije bio dostupan na vinilu, a potražnja za njim u tom periodu bila je neprestano prisutna. Greška je sada ispravljena jer ovo kultno izdanje nakon potpisivanja licencnog ugovora od danas možete nabaviti u nakladi od samo 1.000 primjeraka na žutom vinilu i u gatefold omotu. Čeka vas 16 žestokih i dobro znanih pjesama najboljeg punk sastava ovih prostora, a samo neke od njih su “Marjane, Marjane”, “Božina”, “Ali nije to još gotovo”, “Kako je propao zapad”…

“Album Megapunk po svemu sudeći naš je najzreliji album, autorski, svirački i designerski i na njemu smo dosegli vrhunac kreativnog rada. Megapunk smo radili u miru mjesta Štinjan gdje smo imali dovoljno vremena u miru opravdati sviračko i produkcijsko ime albuma. Megapunk je žestok album, vrlo zrelih tekstova i s punim pravom nosi ime Megapunk.” ovim riječima prisjećaju se albuma i stvaralačkog procesa basist benda Nenad Marjanović Dr. Fric i bubnjar Diego Bosusco Ptica.
Iako uvjerljivo njihovo najžešće i najintenzivnije izdanje, album “Megapunk” sniman je u skromnijim tehničkim uvjetima u još uvijek ratnoj 1995. godini. “Financije/budžet bili su jedan od razloga da smo album snimali u skromnijem (čitaj: jeftinijem) studiju nego prethodne ploče. No, pokazalo se da to nije presudno, album zvuči žestoko i kompaktno. Po mom subjektivnom i neskromnom mišljenju pjesme su odlične i to je ono bitno.” ističe autor i gitarist benda KUD Idijoti, Sale Veruda, koji se i sam slaže da ovaj albuma spada među bolje ploče u diskografiji benda.