“Crtež” je drugi singl Čivrina benda Lunapark

Lunapark je zagrebačko – virovitički bend koji djeluje od 2018. godine. Bend čine Marin Jurić-Čivro, javnosti znan kao finalist prve sezone “The Voicea”, Zrinko Jurić-Čivro, Ivan Manjkas, Mario Petrinjak i Antonio Ivan Šangulin. Žanrovski se bend opisuje kao spoj elektronske i eksperimentalne glazbe s pop rockom.
Pjesmu “Crtež” prati popratni animirani videospot koji se igra s motivima iz teksta. Za spot je zaslužan gitarist i klavijaturist benda Antonio Ivan Šangulin. Osim toga, unutar benda rađena je i pjesma i produkcija.

Nakon debitantskog singla “Ostaje dan” kojeg je Lunapark objavio u ožujku ove godine, a koji je i prema vašim glasovima bio singl tjedna, stiže novi singl, “Crtež”. Kao inspiraciju pjesme iz benda objašnjavaju kako je “Crtež” inspiriran našim planetom, i svim onim povezanim problemima koje izbjegavamo jer nam stvaraju nelagodu. Jedan od najvećih aktualnih problema je globalno zatopljenje, ljudi oko nas umiru od vrućine, sve češće smo svjedoci velikih požara, permafrost se topi, a bogatim je ljudima najveći problem tko će prvi doći u svemir. Najveći je cilj potaknuti ljude da krenu razmišljati gdje će i kako živjeti iduće generacije. Svjesni su da pjesma ne može promijeniti svijet, ali svaki podsjetnik na to da smo u ovome zajedno dobro dođe.

Lunapark – Crtež [Official video]