Zrinka Posavec otkrila “Pjesme o ljubavi i tijelu”, novi autorski world music album

“Pjesme o ljubavi i tijelu” nisu samo klasične pjesme o ljubavi i tijelu, u pitanju su pjesme kojima, kako kaže glazbeni kritičar portala Ravno do dna Zoran Tučkar, “slavi čežnju, odavanje čuvstvima, prepuštanje voljenom, a njezina glazbena vizura je romantični stoicizam – iščekivanje nečeg lijepog da se dogodi koje je jednako bitan dio onog kad se to dogodi”.
Zapravo je novi album njezin prvi potpuno autorski world music album gdje ponovno ističe svoje emocije, ljubav prema njemu i prema onome što ju okružuje. Ova multitalentirana glazbenica autorica je svih tekstova i glazbe na albumu (osim pjesme “Suza” koja je skladana na tekst A. G. Matoša), a na ovom emotivnom putovanju pridružili su joj se i drugi izvanredni glazbenici: Kristina Bjelopavlović Cesar na klaviru, Mario Igrec i Ambrozije Puškarić na gitarama, Goran Delač na kontrabasu i Borna Šercar na udaraljkama.


“Ovo je nastavak mojeg dosadašnjeg rada i dobro se naslanja na moj prethodni album ‘Gradovi i sela’. Pjesme su zapravo pisane u jednom etno điru s puno arhaičnih motiva i melodija. Najviše me inspirirao hrvatski folklor i folklor cijele regije s kojim se već dugo bavim. Isto tako znam i kakve glazbenike imam pa se koristim i tom inspiracijom što oni mogu i kako mogu odsvirati”, rekla je Zrinka Posavec, koja je izvršna producentica albuma snimljenog u cijelosti ovog ljeta u studiju Croatia Recordsa kod tonskih snimatelja Gorana Martinca i Maura Širola. Album je miksao, producirao i masterirao Goran Martinac.

“U stvaralaštvu Zrinke Posavec prevladavaju emocije koje kao da su starije od nas samih, koje su vječne teme. U prvom planu su emocije, a u vremenu kad smo često morali zatomiti svoja čula lijepo je znati da je sve što osjećamo – prirodna stvar i to je najveća vrijednost ‘Pjesama o ljubavi i tijelu’”, kaže Zoran Tučkar i dodaje da ga Zrinkina interpretacija u pjesmi “Suza” “podsjeća na to da su katkad najveći cinici i najveći jezičavci istovremeno i najveći romantičari.”
Svakako treba spomenuti i lijepo likovno oblikovanje albuma i sjajne ilustracije u knjižici izdanja iza kojih stoji Gordana Brborović.